Trik koji će vas oduševiti: Jedna stvar iz zamrzivača će učiniti da jelo više nikada ne pokipi (VIDEO)

09.08.2022

14:33

0

Autor: Z.A.S.

Čak i iskusne domaćice će ga koristiti

Trik koji će vas oduševiti: Jedna stvar iz zamrzivača će učiniti da jelo više nikada ne pokipi (VIDEO)
Kuvanje povrća - Copyright Pixabay

Koliko god voleli da kuvate i bili vešti u tome, sigurno vam se makar jednom dogodilo da jelo pokipi onog trenutka kako ste se odmakli od šporeta, čak i ako je to bilo samo na nekoliko sekundi. Da ne pričamo o tome da se nekima od nas to prilično često dešava.

Ovo se posebno odnosi na domaćice koje, zbog nedostatka vremena, u isto vreme rade po nekoliko stvari.

Kada jelo pokipi, znamo šta nas čeka - ribanje šporeta u nedogled, a to baš i nije nešto što će bilo koga da obraduje. Pored toga, kućom se brzo proširi i neprijatan miris koji je teško izbaciti.

Svi znamo da se ovo uglavnom dešava kada kuvamo pirinač, krompir, ili neko drugo povrće, ali ono što nismo znali jeste da postoji način da to sprečimo.

Jedna korisnica Tik-Toka nam je otkrila vrlo jednostavan a efikasan trik zahvaljujući kojem više nećete morati da stojite pored šporeta, smanjujete temperaturu i pomerate šerpu sa ringle, kako jelo ne bi iskipelo.

Sve što je potrebno da uradite jeste da, nakon što voda provri, u šerpu ubacite kockicu leda. Šta će se dogoditi? Stvar je vrlo jednostavna - led će smanjiti temperaturu vode, što će sprečiti da sadržaj iskipi, a da se proces kuvanja neometano nastavi.

Pogledajte:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike