Ovaj trik je dobar štos: Više nikada nećete uzeti nož kada poželite da pojedete ananas (VIDEO)

09.06.2022

12:49

0

Autor: Z. A.

Zašto smo tek sad saznali za ovo?!

Ovaj trik je dobar štos: Više nikada nećete uzeti nož kada poželite da pojedete ananas (VIDEO)
ananas - Copyright Printscreen: Instagram/testigecti's profile picture testigecti

Tvrda i kvrgava kora ispod koje se krije ovo sočno žuto tropsko voće mnoge odbije na prvu. Posao koji je potreban da se izreže ananas možda deluje komplikovano, ali uz jedan trik olakšaćete sebi ceo proces i češće uživati u ukusnom letnjem voću.

Osvježavajuća, ukusna i slatka voćna poslastica u vrućim danima često je ananas, a ovo tropsko voće na mnogim se stolovima ipak izbegava zbog dugotrajnog ljuštenja koje oduzima vreme.

Pexels
 

Na tržištu postoje razni sekači za ananas koji bi trebalo da olakšaju njegovo guljenje, ali debelu koru retko koji može skinuti odjednom i brzo. Ali uz jedno kuhinjsko pomagalo, koje ima gotovo svaka domaćica, ananas više nećete čistiti na isti način. Naprotiv, nećete ga uopšte ljuštiti, a u trenu ćete doći do sočne unutrašnjosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Testi Geçti (@testigecti)

Trik koji je objavljen na društvenim mrežama pokazuje da vam je za ovo potreban samo kuhinjski tučak ili čekić, a nožem treba da odstranite tek gornji zeleni deo peteljke. Tučkom nežno udarajte po središnjem kolutu ananasa koji držite uspravno na dasci za sečenje, a potom ga rastresite i istog časa uživajte u slasnim trouglićima.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike