Birokratija zakazala: Trenutno ne možete izvaditi atest za plin, ugradnju kuke, niti za uvoz polovnjaka

29.11.2020

15:35 >> 14:57

0

Ovo se ne dešava prvi put, a evo šta je razlog i kada će se to promeniti

Birokratija zakazala: Trenutno ne možete izvaditi atest za plin, ugradnju kuke, niti za uvoz polovnjaka
Copyright

Već više od dve nedelje ne može da se uradi atest za polovna vozila. Svi vozači koji su hteli da urade na primer, atest za plin ili zatamnjena stakla, vraćeni su .

Ovo se ne dešava prvi put, a ovaj problem ponavljao se više puta i tokom prethodnih godina. A sada je ponovo obustavljeno izdavanje raznih uverenja koja izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, saznaje sajt Polovni automobili.
Kako je rečeno u Agenciji za bezbednost saobraćaja, stvar je u tome što direktorki Agencije, Jasmini Milošević, nije produžen mandat (istekao 13. novembra), a jedino je ona ovlašćena da potpisuje dokumente kao što su uverenja.
Tako sada, na primer, svi oni koji se bave uvozom i prodajom polovnih automobila i pored plaćenih dažbina ne mogu od Agencije za bezbednost saobraćaja da dobiju Uverenje o ispitivanju koje je neophodno da bi vozilo bilo registrovano.

Možda vas zanima: Stižu mrazevi, a sa njima i odleđivanje vetrobrana: Imamo trik koji oduzima samo 10 sekundi (VIDEO)

Isti problem imaju i vlasnici automobila koji žele da atestiraju/reatestiraju uređaj za plin, zatamnjena stakla, ugrađenu kuku i bilo koju drugu modifikaciju urađenu na vozili.

A kada će biti rešeno – čeka se da Vlada Srbije imenuje novog direktora Agencije za bezbednost saobraćaja ili produži status v.d. direktora Jasmini Milošević.

Saznaj više:

Istina je, Maradona je vozio i čuvenog “fijata 128”: Neobične automobilske priče pokojne fudbalske legende

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike