Prva fotografija nove „opel mante“: Povratak legende u novom, tehno ruhu!

16.03.2021

16:30 >> 14:31

0

Autor: Z. A.

Nov model pokretaće električni motor kao jedina opcija

Prva fotografija nove „opel mante“: Povratak legende u novom, tehno ruhu!
Copyright Printscreen: YouTube/ Opel

Nova „opel manta“ ići će na električni pogon. „Manta GSe ElektroMOD“ dizajnom se poziva na legendarnu „mantu“ iz 1970. godine. Električna „manta GSe elektroMOD“, osim nove tehnologije, ima potpuno digitalni kokpit.

U saopštenju za medije „Opel“ navodi:

– S održivim električnim pogonom bez emisija, „opel manta“ sada postaje besmrtan, nezavisan od rezervnih delova motora i menjača ili potencijalnim zabranama vožnje za starije automobile s motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Transformacija u „elektroMOD“ takođe pokazuje koliko su linije iz 1970. bezvremenske. Ono što je pre pola veka bilo skulpturalno i jednostavno, i danas se savršeno uklapa u „Opelovu“ filozofiju dizajna. „Opel manta GSe elektroMOD“ stoji hrabro i jasno te samopouzdano započinje novu budućnost: električnu, bez emisija – punu emocija.

Naravno, svako svoga konja hvali, a prva fotografija izvučena iz kratkog promotivnog videa dokazuje pozivanje na prošlost i „mantu“ od pre pedesetak godina.

Spominje se da će „manta“ biti na platformi nove „opel moke“, ali to ćemo tek videti. U poslednje vreme krenula je prava poplava retro modela, što je još jedan od načina da se kupcima promoviše elktromobilnost. O tačnom datumu dolaska na tržište ne zna se puno.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Revijahak.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike