Remek-delo na dva točka: WSM predstavio nov električni krosover

19.03.2021

10:40 >> 09:43

0

Autor: Z. A.

Odličan je za gradske uslove, a izgleda da bi se odlično snašao i van asfalta

Remek-delo na dva točka: WSM predstavio nov električni krosover
Copyright WSM PACT

Kompanija „Walt Siegl Motorcycles“ (WSM) ima novu kreaciju, pravo malo remek-delo. Reč je električni motocikl po imenu PACT.

Doduše, „motocikl“ je možda pogrešna reč kojom se može opisati ovaj dvotočkaš. Reč je o mašini koja se nalazi između motocikla i mopeda, po čemu je slična brojnim električnim modelima ove kompanije.

Krase je moderan izgled i dizajn, po čemu se ne razlikuje od ostalih članova linije WSM.

Agregat od tri kilovat-časa (oko 4 KS) odličan je za gradske uslove, dok 19-inčne felne izgledaju kao da bi se odlično snašle i van asfalta.

WSM PACT

Projekat je urađen po narudžbini moto-muzeja „Has“ u Dalasu.
Bobi Has, osnivač muzeja, bio je velika podrška izradi ovog modela, budući da je i sam ljubitelj po meri sređenih motocikala. WSM je želeo da napravi mašinu koja izgleda kao da dolazi iz sveta većih dvotočkaša i da podseća na trkačke motocikle iz sedamdesetih godina prošlog veka, kakvi su bili „Kreidler“, „Garelli“ i „Derbi“.

WSM je želeo što snažniju, a što lakšu šasiju, pa je tako izabran monokok ram, koji dizajnerima daje veću mogućnost u radu.

WSM PACT

Incijalno je projekat trebalo da bude samo obična dizajnerska studija, ali veoma se dopao svima u kompaniji, posebno zbog „čistog“ dizajna.
Ima određenih ograničenja u pogledu udobnosti i ergonomije, ali u slučaju serijske proizvodnje ona bi lako mogla da se reše.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike