Predstavljamo sat koji dobija kupac najskupljeg automobila na svetu (VIDEO)

28.06.2021

10:40 >> 10:06

0

Prvi sat koji je testiran kao deo automobila, pa je svaka od 51 komponente prošla čak i crash testove

Predstavljamo sat koji dobija kupac najskupljeg automobila na svetu (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube

O novom najskupljem automobilu, kao i o tome za koga se pretpostavlja da će biti vlasnik, već je mnogo toga rečeno. Ukratko, novi “rolls royce boat tail” je pravo umetničko delo, a od cene će vam se sigurno zavrteti u glavi.

A tu nije kraj iznenađenjima. Slavna auto-kuća udružila se sa čuvenom časovničarskom firmom Bovet 1822, te su napravili jedinstveni sat. Razvijan je pune tri godine, a možete ga nositi na ruci, u džepu ili ga postaviti na posebnu poziciju na prednjoj armaturi automobila.

Rolls-Royce

Nakon tri godine rada “Bovet 1822” i “Rolls-Royce” postigli su ono što nikada pre nije uspelo nikome. Stvorili su “Tourbillon” sat i to za nju i njega koji se može nositi na već pomenute načine. A sudeći prema spekulacijama, uskoro bi mogli da zasijaju na rukama Bijonse i Džej Zija.

Printscreen/Youtube

Zanimljivo je da je ovo prvi sat čije su sve komponente testirane kao deo automobila. Paskal Rafi, vlasnik “Boveta 1822” ponosan je na ovo dostignuće gde je svaka od 51 komponente sata prošla detaljna testiranja, pa i “crash” testove.

Printscreen/Youtube

Početak razvoja bio je Amadeo sistem iz 2010. godine, a paralelno je razvijan držač sata za automobil. Ako se sat ne postavi u držač onda se može smestiti u kutiju presvučenu kožom. Na mesto držača onda dolazi laserski ugravirana i lakirana ploča zaslona.

Kućišta satova izrađena su od 18-karatnog belog zlata, muški sat je ispoliran, a ženski graviran i ispunjen plavim lakom. Imena vlasnika ugravirana su na brojčaniku, kao i zlatna statua “Spirit of Ecstasy”. Konačno, tu je intarzija izrađena od ebonovine.

Printscreen/Youtube

Na poleđini muški sat ima brojčanik od aventurina s kartom neba, a ženski sadrži sliku cvetnog buketa na brojčaniku od sedefa. U sat su ugrađene i minijaturne makete automobila, verne do najsitnijih detalja. Završni detalj je na mostu “Tourbillona” gde je ugravirano ime “bolje polovine” svakog vlasnika.

“Tourbillon” ima 284 komponenti, a broj oscilacija je prigušen na 21.600. Rezerva snage je 5 dana.

Printscreen/Youtube

Za kraj da kažemo da je za izradu ovog jedinstvenog sata potrošeno oko 3.000 radnih sati.

Kako ga nema u slobodnoj prodaji, nije poznato kolika bi bila njegova cena, prenosi Index.hr.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike