„Naranov“ hiperautomobil stiže u maju: Ima 1.034 KS i košta oko milion funti

19.12.2020

10:45 >> 08:46

0

Autor: Z. A.

Moćan za sve pare

„Naranov“ hiperautomobil stiže u maju: Ima 1.034 KS i košta oko milion funti
Copyright Naran Automotive

Kompanija „Naran Automotive“ objavila je nekoliko detalja o svom superautomobilu koji će se pojaviti u maju 2021. godine. Reč je o superautomobilu inspirisanom GT3 serijom s motorom koji razvija 1.034 KS smeštenim napred.

Automobil je dizajniran tako da bude dostojan rival „McLarenu Speedtail“ i „Aston Martin Vulcanu“.
možda će vas i ovo zanimati

Proizvodnja baš ovog modela biće ograničena na samo 49 primeraka, ali kompanija je već napravila plan da proizvede dodatnih 59 primeraka, od kojih će svaki biti unikatan po željama vlasnika.

Određena je i početna cena od 900.000 funti, a oizborom opcija može narasti i do 1,6 miliona funti. Projekat finansira biznismen Amerh Naran, koji sarađuje sa bivšim inženjerom „Jaguar Land Rovera“ Stivom Pegom i dizajnerom J. Vongom.

Naran Automotive

Za razliku od mnogih drugih superautomobila, „Naranov“ motor postavljen je napred umesto pozadi. Preciznije, nalazi se iza prednje osovine, a ne direktno iznad nje. To verovatno utiče na bolju raspodelu težine.

Naran Automotive

Kako bi troškovi proizvodnje bili niži, „Naran Automotive“ se udružio s BMW-om, čiji motor, šasiju i elektriku koristi kao bazu za svoj novi hiperautomobil.

„Naran“ ima dizajn tradicionalnog hiperautomobila, niski nos i veliki zadnji spojler, a karoserija je napravljena od mješavine karbonskih vlakana i prirodnog lana kako bi ukupna težina bila niža od 1.500 kg.

Naran Automotive

Kompanija je saopštila da krilca nisu tu samo zbog izgleda već da „Naran“ stvara 1.377 kg potisne sile, što je više u odnosu na GT3 trkački automobil.

Očekuje se i „safari“ verzija sa istom karoserijom, ali s nešto drugačijim sistemom kočenja, većim lukovima točkova i nešto drugačijom verzijom standardnog pogona na sva četiri točka.

Međutim, od SUV-a definitivno neće biti ništa.

Naran Automotive

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: klix.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike