Statistika za 2020: Vozači manje ginu, motoristi više

19.10.2020

13:30 >> 12:29

0

Korona značajno promenila brojke

Statistika za 2020: Vozači manje ginu, motoristi više
Copyright Pixabay

Iako je pandemija poremetila mnogo toga u životu ljudi, izgleda da je pomogla da se jedna statistika popravi. Od početka godine na srpskim putevima poginulo je 35 ljudi manje nego u istom periodu 2019. godine. Manje je povređenih, kao i udesa.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević, u razgovoru za Srpski telegraf, ispričala je detaljnije o statistici kada je saobraćaj u pitanju u našoj zemlji:

-Trenutni, preliminarni podaci nam govore da beležimo smanjenje broja poginulih, odnosno da je 35 osoba manje poginulo nego u istom periodu prethodne godine. Takođe, 2.700 manje je povređeno i dogodilo se 3.554 saobraćajne nezgode manje – rekla je ona i dodala – Ova godina je definitivno takva, da nikakvi trendovi nisu merodavni. Jasno je da je korona poremetila društvo u celini.

Profimedia

Ona je rekla da nema kalkulacije kada su u pitanju ljudski životi, tako da ne postoje brojke kojima se može biti zadovoljan. A ono što obeshrabruje je činjenica da je ove godine poginulo više motorista.

-Dobro je da nam se smanjio broj stradalih biciklista, traktorista, putnika i vozača u putničkim vozilima, teretnim i autobusima, na mopedima i pešaka. S druge strane, nakon dve godine smanjenja, ponovo imamo povećano stradanje motociklista.

Saznaj više:

Otkazale su vam kočnice: Kako da se zaustavite bezbedno

„Škoda“ predstavila aplikaciju za detekciju kvara u automobilu – sluhom

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike