Stigao je prvi „Ferarijev“ SUV – crven, lep i jak (FOTO)

25.03.2022

09:48

0

Iako tizer više otkriva nego što golica, već nas vuče da pazarimo jedan ovakav

Stigao je prvi „Ferarijev“ SUV – crven, lep i jak (FOTO)
pexels-tyler-clemmensen-8463778 - Copyright Pexels

„Ferari“ je otpočeo kampanju čiji će vrhunac biti svetska premijera prvog SUV modela u istoriji ove marke.

Premijera je zakazana za kraj ove godine, a do tada ćemo se moći da nagledamo brojne najavne fotografije (i video-priloge). Prva tizer fotografija već je stigla na društvene mreže i većinu iznenadila.

Doduše ne onime što se može videti, već činjenicom da je gotovo u potpunosti razotkriven prednji deo automobila.

Kad je pak posredi sadržaj, ispada da su sve one pre objavljene špijunske fotografije bile autentične. Najviši „Ferarijev“ model ima značajno podignutu podnicu, a spreda se ističe ogromnim usisnicima, izostankom klasične maske i svetlima povezanim uskom lajsnom, baš kao na SF90.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ferrari (@ferrari)

Na sve će se odlično nadovezati ono što smo pre vidjeli, poput izbačenih bokova delom prekrivenim crnom zaštitnom oblogom. Pozadi će pak voditi blago padajuća linija krova gde će vas očekivati svetla inspirisana dizajnom 296 GTB, četverostruki završetak auspuha.

„Ferari“ zasad ne otkriva čari pogona, ali neslužbene informacije kažu kako start ide od 2,9 V6 s elektromotorom za ukupnih 830 KS. Idući na redu će po nekima biti V8 twin-turbo sa SF90, a koji bi s više od 1.000 KS bio previše čak i za „Ferari“. Stoga je izgledniji klasik s 6.5 V12 atmosfercem i maksimalcem na oko 800 KS.

Na kraju recimo kako će premijera biti ove godine, kao i start proizvodnje, ali će prve isporuke uslediti tek početkom 2023. godine.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike