Prazne pozorišne scene: Novembar bez najpopularnijih predstava

10.11.2020

14:40

0

Autor: Dejan Ćirić

Ljubitelji pozorišne umetnosti će zbog pogoršane epidemiološke situacije ostati uskraćeni za neke predstave u pozorištima JDP, BDP, Atelje 212, Pozorište

Prazne pozorišne scene: Novembar bez najpopularnijih predstava
Copyright Pixabay

Zvanično, na sajtu Ateljea 212 objavljeno je da se iz preventivnih razloga i nepovoljne epidemiološke situacije otkazuju predstave “Strujosek” 13. novembra, kao i “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića, zakazana za 21. novembar. Pre toga otkazana su i dva izvođenja (7. i 8. novembar) nove predstave ovog pozorišta “Dabogda te majka rodila” Vedrane Rudan, u dramatizaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Uprava Pozorišta na Terazijama je prinuđena da do 19. novembra otkaže sve termine jedine predstave koja se trenutno igra u ovom teatru, mjuzikla “Sa druge strane jastuka” Momčila Bajagića Bajage, u režiji Juga Radivojevića, tako da se neće igrati ceo predstojeći vikend (13, 14, i 15.11.).

Direkcija “Boška Buhe” je još u oktobru otkazala neke naslove, a sinoć je to uradila i sa hit komedijom “39 stepenika” prema filmu Alfreda Hičkoka, u kojoj već 5 godina pune salu Goran Jevtić, Andrija Milošević, Viktor Savić i Anastasija Mandić.

Beogradsko dramsko pozorište je sinoć, ali i za večeras otkazalo izvođenje drame “Liliom” u režiji Ane Tomović, sa Andrijom Kuzmanovićem u naslovnoj ulozi.

Nova predstava Ustanove kulture Vuk Karadžić – “Tica” prema američkom romanu i kasnije filmu, otkazana je za termin u petak, 13. novembra.

Što se tiče Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u novembru publika neće gledati Šekspirovu komediju “Mnogo buke ni oko čega” (14. novembar) u režiji Ive Milošević, kao ni hit dramu “Vrat od stakla” Biljane Srbljanović (30.11.) u režiji Jagoša Markovića.

PROČITAJTE JOŠ: Korona u glavnoj ulozi: Zaključano najstarije pozorište u Srbiji

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike