Ljuba Bandović u još jednoj maestralnoj ulozi na televiziji: Nakon filma stiže i serija "Ime naroda" (VIDEO)

02.04.2021

16:14 >> 15:45

0

Radnja se prepliće sa sudbinom kultnog lista Zastava, koji je kao trn u oku smetao ugarskim vlastima, a srpskim političarima predstavljao zvezdu vodilju u bor

Ljuba Bandović u još jednoj maestralnoj ulozi na televiziji: Nakon filma stiže i serija "Ime naroda" (VIDEO)
Copyright Ime naroda Promo/MCF

Nakon filma “Ime naroda“, početkom aprila na male ekrane stiže nova istoimena mini serija u režiji Darka Bajića. Priča, koja prati istinitu istorijsku dramu iz prve polovine XX veka, upoznaće gledaoce sa životom nekih od najznačajnijih ljudi u političkoj borbi Vojvodine za prisajedinjenje Srbiji.

Nastala u produkciji Telekoma Srbija i Zillion filma, serija slikovito prikazuje duh vremena i nezaustavljivu žeđ naroda za slobodom, a gledaoci će imati priliku da je prate od 5. do 9. aprila na Superstar TV.

Promo / SuperStar

U prvoj epizodi serije “Ime naroda” upoznaćemo glavne likove, opštu atmosferu u Novom Sadu nakon atentata na prestolonaslednika Ferdinanda, kao i aktuelnu političku scenu s početka XX veka. Prateći sećanja protagonistkinje Milice Miletić, mlade novinarke, aktivistkinje i jedne od prvih boraca za prava žena u svetu, saznajemo da je njen otac Svetozar Miletić, jedan od najznačajnijih političkih ličnosti na Balkanu.

Ime naroda Promo/MCF

Serija podseća na hapšenja svih viđenijih Srba, kao i drugih vrsta ograničavanja slobode, koje su sprovele mađarske vlasti, poput spaljivanja srpskih knjiga i zabrane zvonjava crkvenih zvona. Radnja serije prepliće se sa sudbinom kultnog lista “Zastava”, koji je kao trn u oku smetao ugarskim vlastima, a srpskim političarima predstavljao zvezdu vodilju u borbi za slobodu.

Promo MCF film

Pročitajte još

Među ostalim likovima serije izdvajaju se čuveni Jaša Tomić, politički naslednik i zet Svetozara Miletića, zatim jedan od najvećih liričara srpskog romantizma, Jovan Jovanović Zmaj, kao i najbliži saradnik Svetozara Miletića i pored njega, najveći srpski političar ondašnje Vojvodine, Mihajlo Polit Desančić.

Ovu uzbudljivu i žestoku političku borbu za život i slobodu dočaraće nam bogata glumačka ekipa od gotovo 50 glumaca među kojima su Ljubomir Bandović, Anja Pavićević, Katarina Žutić, Žarko Laušević, Igor Benčina, Andrija Kuzmanović, Nikola Ristanovski, Mima Karadžić, Radovan Vujović i mnogi drugi.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike