Laušević i Jezdić u potresnoj ratnoj drami „Put do oca“

08.06.2021

15:15 >> 15:50

0

Autor: Dejan Ćirić

Snimanje filma trebalo bi da počne u avgustu 2022, a pred gledaocima bi mogao da se nađe na jesen 2023. godine

Laušević i Jezdić u potresnoj ratnoj drami „Put do oca“
Copyright 24sedam Goran Sivački/ATA Images

Srpska kinematografija biće uskoro bogatija za još jedan istorijski spektakl – film „Dušan Silni“, u režiji Petra Pašića, koji je podržan sa 48 miliona dinara na konkursu Filmskog centra Srbije za filmove sa nacionalnom temom.

Na istom konkursu, podršku od 36 miliona dobila je ratna drama „Put do oca“, smeštena u vreme Velikog rata, po scenariju i u režiji Nenada Ognjenovića.

Žarko Laušević ATAImages/ Antonio Ahel

Ovo ostvarenje, po Ognjenovićevim rečima, pripada žanru ratnog filma drame.

– Strahote Prvog svetskog rata nisu u prvom planu. Naša priča se najviše bavi psihologijom glavnog junaka i njegovim neprirodnim, ubrzanim sazrevanjem. U „Putu do oca“ naš junak, trinaestogodišnji dečak Mihailo, na kraju svog „puta“ vraća se kući mudriji i zreliji zbog stečenog životnog iskustva. Na tom svom putu ka ocu koji se nalazi tamo negde daleko na ratištu, Mihailo se susreće sa svim strahotama rata. Tražeći oca, on pronalazi Milicu, devojčicu njegovih godina, koja za njega predstavlja jedinu pravu budućnost – kaže za Novosti reditelj.

Nenad Jezdić
Promo/Nebojša Babić

U glavnim ulogama gledaćemo Žarka Lauševića (Miličin deda), Nenada Jezdića (kapetan Gojković), Igora Đorđevića (Mihailov otac), Vuka Kostića (vojvoda), Dragana Mićanovića (kaluđer) i Nebojšu Dugalića (pukovnik), koji su pisanim putem potvrdili svoje učešće. Deca koja će tumačiti glavne uloge Mihaila i Milice biće izabrana početkom sledeće godine, na kastingu.

Pročitajte još

Snimanje filma „Put do oca“ trebalo bi da počne u avgustu 2022, a pred gledaocima bi mogao da se nađe na jesen 2023. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike