Dragan Mićanović: Transformacija za jednu od najvećih uloga u karijeri (FOTO+VIDEO)

13.04.2021

08:35 >> 11:53

0

Glumac se za potrebe serije potpuno promenio i već uveliko istražuje i priprema se da na najverniji način dočara lik srpskog naučnika

Dragan Mićanović: Transformacija za jednu od najvećih uloga u karijeri (FOTO+VIDEO)
Copyright Promo/Nebojša Babić

Vest o snimanju serije o životu srpskog naučnika, Mihajla Pupina, izazvala je veliko interesovanje i pozitivne komentare u javnosti. Produkcijska kuća Blue Butterfly, vredno radi na novom projektu koji će doneti duh Njujorka s kraja 19. i početka 20. veka.

Kreatori serije, Aneta Ivanović i Danilo Bećković, rade na scenariju sa timom scenarista iz Srbije i Amerike, a serija će sadržati 10 epizoda u kojima će biti ekranizovani najznačajniji događaji iz života slavnog naučnika, tokom života u Srbiji i Americi.

Promo / Miša Obradović za Blue Butterfly

– Već tri godine prikupljamo građu, istražujemo i saznajemo stalno nove stvari o Pupinu. Nažalost, vrlo malo se zna o njegovom životu i radu, a učinio je toliko za svet i Srbiju da bi trebalo da nam svima bude uzor i inspiracija. Bio je genijalan naučnik, veoma ugledan, uspešan i bogat. Nikada nije zaboravio da daje onima kojima je potrebno. Pomogao je da se okonča Veliki rat, svojim diplomatskim i humanitarnim radom učinio je za Srbiju i Balkan ono što političari nisu uspevali. Veoma je poštovao čoveka i njegovo pravo da bude slobodan, a sloboda je i tada i sada najskuplja reč. On je bio spreman da plati tu cenu – otkriva Aneta Ivanović.

Ulogu Mihajla Pupina, igraće proslavljeni glumac, Dragan Mićanović, koji već uveliko istražuje i priprema se da na najverniji način dočara lik jednog od najvećih srpskih naučnika.

Promo / Miša Obradović za Blue Butterfly

Prve dane proleća iskoristio je za posetu Idvoru, malom mestu u Vojvodini u kojem je Pupin rođen i gde je živeo pre odlaska u svet.

Foto / Privatna arhiva

– Čim smo dogovorili detalje u vezi sa mojom ulogom Mihajla Pupina, poželeo sam da posetim Idvor i obiđem njegovo rodno mesto i lokalitete koji se tamo nalaze. Koliko je voleo Idvor govori i činjenica da se naučnik predstavljao kao Mihajlo Idvorski Pupin. Kustosi su bili fenomenalni, saznao sam mnogo zanimljivih informacija o ovom naučniku svetskog glasa. Međutim, moram da priznam da bih voleo da je mnogo uređenije, jer Pupin to zaista zaslužuje. Ipak, nadam se da ćemo mi, kroz snimanje serije i druge aktivnosti koje planiramo, uspeti da doprinesemo da ovo mesto bude mnogo lepše – kaže Mićanović.

Promo / Miša Obradović za Blue Butterfly

Mićanović je zbog uloge promenio lični opis, a kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Aneta Ivanović ističe da će se serija o Mihajlu Pupinu snimati na nesvakidašnji način.

– Potrudićemo se da napravimo Njujork s kraja 19. i početka 20. veka ovde u Srbiji. Ulice kojima je Pupin hodao, njegovu laboratoriju, univerzitet Kolumbija. Verujem da je Srbija u produkciji TV serija zaista dostigla nivo zbog kog već mnogi stranci ovde snimaju, a mi želimo da podignemo još malo taj prag. Osim scenografije, koja treba da nas vrati u daleku prošlost, biće tu i stotine kostima. Ali, serija o Pupinu biće moderna, ispričana jezikom savremenog čoveka – kaže Ivanovićeva.

Kasting za glumačku ekipu je u toku, a ono što se za sada zna je da će u seriji igrati preko 100 glumaca iz Srbije i inostranstva i da će se snimati na brojnim lokacijama širom Srbije, posebno u Vojvodini, ali i u Americi.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike