Mima Karadžić: Glumci iz Albanije u seriji „Besa“ su me iznenadili

23.12.2021

10:05

0

„U pitanju je dobra priča, junaci su sjajno osmišljeni, profesionalno je vođena serija, rađena je vrlo skupo. Drago mi je što sam učestvao u tom projektu“, ističe glumac

Mima Karadžić: Glumci iz Albanije u seriji „Besa“ su me iznenadili
Mima Karadžić - Copyright Mima Karadžić Tanjug/Jadranka Ilić

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Milutin Mima Karadžić, koji je govorio o predstavi "Sportsko srce", o radu Zvezdara teatra, kao i serijama "Besa" i "Kalkanski krugovi".

Karadžić odnedavno u Zvezdara teatru igra u predstavi "Sportsko srce", po tekstu Ðorđa Milosavljevića i režiji Milana Karadžića, za koju kaže da je "na momente urnebesna komedija, a na momente vrlo setna".

- Ima smeha, ali se pusti i poneka suza - rekao je glumac.

Premijera predstave "Sportsko srce" ATA Images/Amir Hamzagić
 

Kao čest posetilac predstava drugih pozorišnih kuća u Beogradu, Karadžić je rekao da, između ostalog, vrlo poštuje repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta ili bum koji je svojim dolaskom napravio upravnik Jug Radivojević u Beogradskom dramskom pozorištu, ali da je Zvezdara teatar "nešto sasvim drugačije".

- Igram samo u Zvezdari i mislim da će tako i ostati. Zvezdara teatar gaji domaće pisce. Upravnik Duško Kovačević privlači te pisce, on je sakupljač svega toga. Sjajno je da to pozorište postoji, dok god je Duško na čelu i daj Bože da to traje - rekao je Karadžić.

Mima Karadžić Tanjug/Jadranka Ilić
 

Prema njegovom mišljenju, "pozorište ne diže revolucije" već je njegova uloga da "priča jako dobre, lepe priče, koje mogu da te dirnu, zapitaju, odvuku u svet mašte".

- Verovatno se neke moje kolege ne bi složile sa mnom. Zvezdara radi te stvari i zato pozdravljam Duška. To je zaista pozorište koje priča jako dobre priče – tvrdi umetnik.

Od serija, Karadžić je poslednju snimao "Besu", čija se druga sezona trenutno prikazuje, i ističe da "zavređuje svaku pažnju gledaoca".

- Ima sjajne glumce Albance. Ne samo Albance, ali su meni bili veliko iznenađenje. Nema serije, filma i predstave bez dobre priče. ''Besa'' je dobra priča, junaci su sjajno osmišljeni, profesionalno je vođena serija, rađena je vrlo skupo. Drago mi je što sam učestvao u tom projektu.  

Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović
 

Karadžić je podsetio da zavređuje pažnju i nedavno prikazivana serija "Kalkanski krugovi", gde je igrao uz kolege koji su ostvarili "nekoliko maestralnih uloga".

Prema njegovim rečima, serija ima sjajne mlade glumce, uz iskusne kolege Vojina Ćetkovića, Žarka Lauševića, Natašu Ninković, Ninu Janković i druge.

- Serije su sad počele da se snimaju jako mnogo. Nisu sve u toj trci pobedile, to nije ni moguće, ali ima serija koje su napravljene dobro. Drago mi je kad naiđem na ljude koji i dan danas gledaju ''Budvu na pjenu od mora'' ili ''Mještoviti brak''. To su serije koje smo radili sa velikom ljubavlju i koje traju - ocenio je Karadžić.

Promo/Firefly
 

Dok je letos boravio u Sloveniji i Hrvatskoj primetio je da se "Budva na pjenu od mora" tamo "masovno gleda".

- Mislim da se serija gledala svuda osim u Budvi. Oni naravno ne vole da se nešto priča o njihovom gradu, ali to je već pitanje mentaliteta. Jako volim kad se neke serije koje su ranije urađene takmiče u gledanosti sa današnjim – zaključuje glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike