Miloš Timotijević za 24sedam o nastavku "Bese": Gledaoci ne slute šta ih tek čeka (FOTO)

29.11.2021

18:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Posle uspeha prve sezone svi smo znali da druga mora da opet podigne lestvicu i mislim da smo u tome uspeli“, ističe glumac

Miloš Timotijević za 24sedam o nastavku "Bese": Gledaoci ne slute šta ih tek čeka (FOTO)
2 epizoda Foto Sergej Radović (2) - Copyright Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović

Prva epizoda druge sezone serije „Besa“ počela je spektakularno: pričom o junacima koje smo zavoleli koja se dešava u čak šest država, akcionom scenom sudara i podvodnim kadrovima na kojima bi pozavidele i najbolje i najskuplje svetske produkcije.

Tri godine je prošlo od kako se život Uroša Perića (Raša Bukvić), običnog porodičnog čoveka iz Beograda, okrenuo naglavačke pošto mu je šef albanske mafije, Dardan Beriša (Arben Barjaktaraj), dao besu da će ostaviti njegovu porodicu u životu ako ubije petoro ljudi za njega i tako plati cenu učestvovanja u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula njegova ćerka.

Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović
 

U prvoj epizodi druge sezone porodicu Perić u krnjem sastavu zatičemo u Estoniji u programu za zaštitu svedoka. Uroš se i dalje bori sa utvarama svojih žrtava dok mu se porodica raspada. Život u novoj sredini je težak i siv, međusobnog razumevanja je malo. Ćerka Una (Milica Gojković) je postala majka, živi sa Lukom (Milan Marić) u Beogradu, dok sa svojom porodicom iz bezbednosnih razloga nema kontakt. Njen život bezbrižne beogradske devojčice je postao majčinstvo pod lupom Lukinih gorila u luksuzu koji je obezbedio njegov posao sa kokainom. Nigde ne ide sama, a jasnog odgovora na pitanje da li je dete plod silovanja ili ljubavi sa Lukom nema. Una je nesrećna jer živi u svetu kome nikako ne pripada. Pokušava da nagovori Luku da odu negde i započnu novi život.

Dardan Beriša je u zatvoru u Crnoj Gori, a čovek koji mu je „završio“ zatvor, inspektor Petrit Koci (Miloš Timotijević), je kao nagradu dobio poziciju u centrali Interpola u Beču, gde je oženio svoju ljubav iz mladosti Veru (Milica Zarić).

Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović
 

Ipak, zahvaljujući specijalnom tretmanu i vezi sa novopostavljenim direktorom zatvora Todorom (Mima Karadžić), Dardan i iz zatvora vodi posao u koji mu se, polako ali sigurno, meša Iljir Sokoli, sin pokojnog šuraka Agima i nova nada albanske narko scene.

Dardanovi sinovi su, na njegovo insistiranje, u inostranstvu, ali se stariji Driton vraća iz Italije na sahranu deda-strica Skendera i objavljuje ocu svoju nameru da nastavi porodični posao. On takođe saopštava Dardanu da namerava da osveti Besijanu, čak i po cenu kršenja bese koju je njegov otac dao Urošu Periću.

Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović
 

Inspektorka Divna Dukić (Hana Selimović), nastavlja da prati balkanske narko klanove. Privatni život joj se raspada. Njen bivši muž, lokalni političar (Nebojša Milovanović), želi da joj uzme starateljstvo nad ćerkom. Petrit joj je sada manje saveznik, više šef koji je maltretira sa sigurne distance.

Luka distribuira kokain za klan Sokolji. Prva saradnica sa njihove strane mu je Ana (Kamka Točinovski), koja u Beograd dolazi sa ličnom misijom: da otkrije ko joj je ubio brata. U toj  misiji očekuje pomoć od Luke, koji vešto izbegava temu. Ana već u prvoj epizodi baca oko na Lukinog saradnika Igija (Relja Popović).

Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović
 

Trenutak u kome zatičemo Periće je rođendan malog Vidana. Marija pokušava da podigne atmosferu koja je na nezavidnom nivou i organizuje bilo kakvu proslavu za sina. Vidan krišom, mimo svih pravila o životu zaštićenih svedoka,  na Fejsbuku odgovara na Uninu rođendansku čestitku. Ova komunikacija je njihova tajna za koju niko ne zna, ili bar oni tako veruju.

Kada Perići krenu u restoran da proslave Vidanov rođendan jedan kamion ih izgura sa puta i u spektakularnoj akcionoj sceni Uroševa kola poniru u jezero. Uroš ispada iz kola koja se pune vodom. Pokušava da spasi ženu i dete koji ga iščekujući gledaju iz kabine automobila, ali utom gubi svest. Trenutno ne znamo da li je iko od Perića preživeo, a ni ko se pobrinuo da besa Dardana Beriše bude pregažena.

Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović
 

Prva epizoda nove sezone serije „Besa“ završila se u trenutku kada to niko nije želeo. Epilog zaista sjajno snimljene scene sudara ogromnog kamiona i putničkog automobila za čijim volanom je, kao i u prvoj sezoni bio Uroš Perić, je potapanje automobila u obližnje jezero. A ako je scena sudara sjajna, podvodne scene koje su usledile su u najmanju ruku maestralne jer osim puke akcije u kojoj jedan otac porodice ispada iz vozila dok se njegovi žena i sin bore za vazduh u zaključanoj kabini, prikazuje i svu dramu, očaj i nemoć junaka u tim trenucima. Ukratko, vrhunska drama dešava se u ambicioznoj akcionoj sceni.

Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović
 

Druga epizoda počinje uviđajem estonske policije koja iz jezera najpre izvlači preživelog Uroša Perića u nesvesnom stanju, a potom pronalazi i leševe Marije i Vidana. Na mestu nesreće policija pronalazi deo kamiona i zaključuje da je do potapanja automobila najverovatnije došlo nakon sudara. Glavnog inspektora Kaspara (Gert Roudsep), naročito zaintigira podatak da o porodici bugarskih imigranata Božilov ne postoje nikakvi podaci pre dolaska u Estoniju, što može da znači samo jedno.

Petrit Koci vest o smrti Marije i Vidana Perića prima u ekskluzivnom bečkom restoranu, nakon čega hvata prvi avion za Talin. Upravo u tom avionu Petrit će imati flešbek tokom koga saznajemo da ga je pre tri godine po Dardanovom nalogu Uroš sačekao i napao u garaži, ali pošto nije mogao da ga ubije rešio je da oduzme život sebi. U tome ga je jednim preciznim hicem sprečila inspektorka Divna Dukić, nakon čega je krnja porodica Perić u programu zaštite svedoka preseljena u Estoniju.

Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović
 

Dok Uroš leži u komi njegov arhineprijatelj Dardan prima neočekivanu posetu u samici crnogorskog zatvora. Driton se vratio da mu poslednji put zatraži podršku za ostanak kod kuće i preuzimanje poslova klana. Kada Dardan to odbije, Driton mu krade brojanicu kojom će njegovim ljudima dokazati da mu je otac dao blagoslov za vođenje poslova.

Kada od inspektorke Divne Dukić sazna za majčinu i bratovljevu smrt, Una Perić odlučuje da oduzme sebi život. Na sreću, Luka pravovremeno shvata da se sa njom nešto dešava, pronalazi je u kadi i odvozi u bolnicu.

Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović
 

Producenti “Bese” su i ovu epizodu prekinuli u najnezgodnijem trenutku, onom u kome se ruka Uroša Perića dok leži u komi prvi put lagano pomeri.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Glumac Miloš Timotijević je za naš portal prokomentarisao početak nove sezone jedne od najgledanijih domaćih serija i najavio neočekivane obrte u nastavku:

- Fenomenalne su reakcije. Iskreno, to smo i očekivali. Posle uspeha prve sezone svi smo znali da druga mora da opet podigne lestvicu i mislim da smo u tome uspeli. A publika je videla tek dve epizode. Mislim da ni ne sluti šta je tek čeka i koliko obrta ima - rekao je popularni glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike