Nela Mihailović i Mima Karadžić u predstavi „Sportsko srce“: Jubilarna 90. premijera Zvezdara teatra

01.12.2021

13:05

0

Autor: Dejan Ćirić

„Ovo je drama o jednom prezrenom, osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do autodestruktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti, te o ćerkinom momku, inače odraslom na Dedinju“, ističe pisac Đorđe Milosavljević

Nela Mihailović i Mima Karadžić u predstavi „Sportsko srce“: Jubilarna 90. premijera Zvezdara teatra
JAK01629 - Copyright Predstava "Sportsko srce" Promo/Jakov Simović

Jubilarna 90. premijera „Zvezdara teatra“ zakazana je za 4. decembar, kada će na sceni „Danilo Bata Stojković“ biti izveden komad „Sportsko srce“, Đorđa Milosavljevića.

Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj su pored pisca, govorili i reditelj predstave Milan Karadžić, direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević i glumci Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.

- Ovaj komad je uslovno govoreći sportska priča, a zapravo je priča koja će se od jedne finalne utakmice Svetskog prvenstva pretvoriti u utakmicu našeg mentaliteta i naravi i svega što optrećuje ovaj takozvani region. Fudbal je povod, a suština je zapravo nešto sasvim drugo, što doživljavamo svaki dan. Sport koji je najuticajniji i najincidentniji se ubrzo pretvara u politiku, kao što se kod nas manje više sve ispolitizuje - rekao je povodom nove premijere direktor Zvezdara teatra, Dušan Kovačević.

Ansambl predstave "Sportsko srce" Promo/Srđan Doroški
 

Pisac Đorđe Milosavljević je otkrio da je ideja za tekst nastala kada se zaista odigravala finalna utakmica između Francuske i Hrvatske.

- Ovo je drama o jednom prezrenom, osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do autodestruktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti, te o ćerkinom momku, inače odraslom na Dedinju - istakao je Milosavljević.

Reditelj „Sportkog srca“ Milan Karadžić kaže da je uživao radeći na predstavi, jer je „imao odličan tekst i sjajnu ekipu“.

- Volim jaku emociju i smeh, a ovde ih ima, kao i humora i tragedije, i nadam se da će publika uživati onoliko koliko sam ja dok sam radio na predstavi - rekao je Karadžić.

Milutin Mima Karadžić, koji u komadu tumači lik Branka Macure, kaže da je siguran da će predstava biti jako gledana i istakao koliko je zadovoljan da je izašla još jedna premijera u njegovoj „pozorišnoj kući“.

Ansambl predstave "Sportsko srce" Promo/Srđan Doroški
 

Nina Nešković koja u predstavi igra Maju, ćerku Branka Macure, ističe da je ekipa napravila mnogo lepu energiju.

- Srećna sam da pozorište živi u ovim teškim vremenima i da će ovo biti topla, ljudska priča koju će i publika osetiti - dodala je glumica.

Nakon premijere 4. decembra, reprize nove predstave Zvezdara teatra zakazane su za 7, 22. i 24. decembar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike