Jovana Stojiljković o "Južnom vetru 2": To je muški svet u kojem nema mesta za ženu

05.11.2021

18:02

0

"Sofija nema akcione scene, ali postoji trenutak kada uzme stvari u svoje ruke i to mi je bilo posebno drago dok sam čitala scenario i snimala film", kaže glumica

Jovana Stojiljković o "Južnom vetru 2": To je muški svet u kojem nema mesta za ženu
Južni vetar 2 (29) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Jovana Stojiljković, koja je govorila o svojoj ulozi u filmu "Južni vetar: Ubrzanje" reditelja Miloša Avramovića, čije bioskopsko prikazivanje je nedavno počelo.

Stojiljković je rekla da, kao i u prethodnom, prvom filmu "Južni vetar" (2018), igra Sofiju, koja je i u "Ubrzanju" "ista kao što je bila - hrabra, lojalna, koja želi da sačuva svoju porodicu i želi da pomogne".

Tanjug / Dragan Kujundžić
Jovana Stojiljković

- Sofija nema akcione scene, ali postoji trenutak kada uzme stvari u svoje ruke i to mi je bilo posebno drago dok sam čitala scenario i snimala film - kaže glumica.

Istakavši da dok snima nastoji da da "sve od sebe da to bude dobro i autentično", Stojiljkovićeva je je dodala da je bilo važno da publici nastavak deluje uhodano u odnosu na prvi film, pošto su junaci u novim životnim situacijama.

U akcionom krimi trileru u kojem glavnog junaka Petra Maraša igra Miloš Biković, ističe, retki su ženski likovi.

24sedam/Goran Sivački
Jovana Stojiljković i Miloš Biković na premijeri "Južnog vetra 2"

- Priča je prosto takva. Pored mene, tu je devojka Maraševog brata koju igra ruska glumica nastanjena u Londonu, Anastasija Eeveral. Ona je divna glumica i pravo osveženje u filmu. Ali, to je taj socijalni milje i retke su žene. Ne bi bilo uverljivo da je to ženski svet. To je stvarno muški svet u kojem ni nema prostora za ženu - ocenila je Stojiljkovićeva.

Tanjug / Dragan Kujundžić
Jovana Stojiljković

Upitana kako objašnjava gledanost filma i serije "Južni vetar", ocenila je da je to "kvalitet u svakom segmentu".

- Avramović je od prvog dela okupio ljude kojima veruje i kvalitetni su, a u nastavku je sve to ukupno produkcijski na zavidnom nivou, otišlo se još dalje i izgleda još kvalitetnije - zaključuje glumica.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike