Miloš Biković za 24sedam: Zbog moći i kriminala gubite dušu zauvek (FOTO/VIDEO)

26.10.2021

15:24

0

"Južni vetar 2 - Ubrzanje" prati karijeru Petra Maraša, kojeg igra Biković, glave mafije iz beogradskog podzemlja, koji u nastavku priče biva prinuđen da se ponovo vrati na ulicu i okrvavi ruke kada njegov rođeni brat upadne u nevolju...

Miloš Biković za 24sedam: Zbog moći i kriminala gubite dušu zauvek (FOTO/VIDEO)
juzni vetar ubrzanje bikovic 2610 2021 foto sivacki (7) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Posle više od tri godine isčekivanja, Maraš i Baća se vraćaju u jednoj potpuno novoj i opasnoj avanturi na velikom platnu. "Južni vetar 2" premijerno će biti prikazan 2. novembra u Kombank dvorani, a od 4. novembra film ulazi u bioskope širom regiona.

"Ubrzanje" prati karijeru Petra Maraša, glave mafije iz beogradskog podzemlja, koji u nastavku priče biva prinuđen da se ponovo vrati na ulicu i okrvavi ruke kada njegov rođeni brat upadne u nevolju.

Maraš, kojeg ponovo tumači Miloš Biković, shvata da uz veće povlastice, koje je izborio, ide i veća odgovornost. Ipak, pokušava da nadigra sve i izađe iz igre zbog straha za porodicu kojoj je privržen. Petrovi računi iz prošlosti moraju biti naplaćeni, a igra se značajno ubrzala.

24sedam/Goran Sivački
 

Na današnjoj konferenciji za medije Biković je istakao da mu nije bilo teško da razume odluke svog lika.

- Glumac mora da pronađe način kako da razume junaka kojeg igra. Da se poistoveti s njim da bi mogao emotivno da ga opravda, što nije isto što i moralno opravdanje, nego opravdanje logike postupaka tog junaka i njegovih emocija - kaže glumac i dodaje: 

24sedam/Goran Sivački
Ekipa filma "Južni vetar 2"

- Mislim da mi nije bilo teško da ga razumem u ovom delu zato što je vrlo jednostavna i jasna postavka njegovih tendencija, želja i težnji jer pokušava da uradi ono što bi svaki normalan čovek uradio za svoju porodicu. Mislim da je to jako dobro dramaturški urađeno jer kada čovek želi dobro svom bližnjem, svom bratu i da hoće da učini sve za njega, to svako razume i sa tim i gledalac može da se poistoveti.

24sedam/Goran Sivački
 

Govoreći o zahtevnim scenama Biković je istakao da su mu podjednako bile teške i fizičke i emotivne situacije.

- Potrebna je velika koncentracija i posvećenost. Teška je i vožnja motorom, bilo je situacija kada sam padao, takođe zahtevan je i svaki trik na tom motoru sa Miodragom iza sebe, pa cela noć u hladnom jezeru... Ali sve se to može učiniti ako si dovoljno u tome.

Na pitanje našeg portala šta je to što je bilo emotivno izazovno i zahtevno, Biković kaže:

- To su emocije koje su svakom čoveku vrlo jasne - to je ljubav, strah, briga, krivica, ta osećanja nas nekada teraju da radimo iracionalne stvari. 

Sa našom konstatacijom da "Južni vetar 2" pokazuje koliko život na visokoj nozi i u kriminalnom miljeu uvek na kraju uzima danak, slaže se i glumac i dodaje: 

24sedam/Goran Sivački
 

- Generalno u vremenu u kojem živimo je tako, ne samo u filmu. Moć i takav svet mogu da dovedu do toga da izgubite dušu zauvek.

Na današnjoj konferenciji, reditelj Miloš Avramović rekao je da taj film predstavlja vezu između prvog dela koji je publika već videla i trećeg koji tek treba da nastane.  

- Njegovo značenje se odnosi na samu dinamiku i strukturu filma, ali i na uloge, na vreme koje ističe i na opšte ubrzanje u životima likova - naveo je Avramović.

24sedam/Goran Sivački
Miloš Avramović

Prema njegovim rečima, u odnosu na prvi film, ovaj je mnogo zahtevniji po pitanju akcionih scena, ali veliki trud i iskustvo inostranog tima koji je već radio na ozbiljnim stranim projektima značilo je mnogo u procesu nastajanja ostvarenja.

Generalni direktor Telekom Srbija Vladimir Lučić kazao je da je jedan od ciljeva da se pomogne da se nivo srpske produkcije podigne, da ona bude svetski prepoznata.

24sedam/Goran Sivački
Vladimir Lučić

- "Južni vetar 2 -Ubrzanje" je definitivno pomerio granice kvaliteta - istakao je Lučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike