Biković u mističnoj priči između istine i paranoje: Završeno snimanje filma "Izolacija" (FOTO)

04.11.2021

11:26

0

Autor: Mona Cukić

Glavni lik Jovan biće svedok noćnih poseta, čudnih telefonskih poziva i neobjašnjivih zvukova koji će početi da bude njegov strah...

Biković u mističnoj priči između istine i paranoje: Završeno snimanje filma "Izolacija" (FOTO)
Promo / Đorđe Stojiljković

Uspešno je završeno snimanje još jednog srpskog dugometražnog igranog filma "Izolacija" u režiji Marka Backovića sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi.

Priča prati Jovana, mladog biologa punog entuzijazma koji iznenada dobija dobro plaćeni posao nadgledanja migracija životinja u šumi. Na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, smešten u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, njegov posao je da vodi računa o održavanju kamera koje snimaju divlje životinje.

Promo / Đorđe Stojiljković
Film "Izolacija"

Na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovek za koga Jovan počinje da sumnja da ga uhodi. Kako vreme u izolaciji bude odmicalo, Jovan će biti svedok noćnih poseta, čudnih telefonskih poziva i neobjašnjivih zvukova koji će početi da bude njegovu paranoju i strah. Suočen sa nejasnom pretnjom vodiće unutrašnju borbu sa samim sobom u kojoj neće biti siguran da li je ono što mu se dešava realnost ili plod straha. Počeće da preispituje svoju odluku ostanka u šumi. Tačka njegovog mentalnog pucanja biće situacija kada bude video ubistvo u šumi…

Miloš Biković, snimanje filma Izolacija Promo/Miroslav Morača
Film "Izolacija"

Reditelj Backović o filmu kaže:

- Snimanje "Izolacije" je bilo veoma uzbudljivo i zahtevno. Veliko zadovoljstvo je bilo raditi sa Milošem Bikovićem koji je imao izuzetno naporan posao s obzirom da veliki deo filma igra sam. Miloš je veliki profesionalac i stoički je izdržao teške uslove snimanja i duboko verujem napravio ulogu za pamćenje. Istakao bih da je saradnja sa Miodragom Krstovićem i Anicom Dobrom, kao i svim ostalim glumcima i autorima bila fantastična. Vreme koje nas je pratilo na planini je otežavalo samo snimanje ali istovremeno dalo mističnu atmosferu koja će biti bitan adut filma, s obzirom da je film žanrovski misterija/triler.

Miloš Biković, snimanje filma Izolacija Promo/Miroslav Morača
Film "Izolacija"

Autorsku ekipu filma čine i: direktor fotografije Đorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Krčmar , scenografkinja Sanja Bulat, kostimografkinja Jelena Đorđević, maskerka Petra Macura, kompozitor muzike Nikola Jeremić, snimatelj zvuka Miroslav Gojković.

Uz Miloša Bikovića igraju i Miodrag Miki Krstović, Anica Dobra, Mladen Andrejević, Marko Mak Pantelić.

Producent i koscenarista Marko Jocić je istakao:

- Snimanje filma koje je počelo 6. oktobra je uspešno završeno 1. novembra u Pančevu. Najveći deo snimanja je obavljen na raznim lokacijama u Nacionalnom parku Tara. Snimanje je bilo veoma izazovno s obzirom na vremenske uslove, pošto se pored niskih temperatura dešavalo da se u toku samo jednog dana smenjivao sneg, ledena kiša, magla i sunce. I pored toga uspeli smo da savladamo sve prepreke i snimimo materijal koji je veoma uzbudljiv i redak u domaćim produkcijama. Sve pohvale idu celokupnoj ekipi filma i glumcima koji su bili veoma motivisani i koji su uradili fantastičan posao.

Film nastaje u koprodukciji kuća Viktorija Film (Srbija), Archangel Digital (Srbija), Livada Produkcija (Hrvatska), Talking Wolf Productions (Srbija). Filmski centar Srbije je podržao projekat ovog filma na konkursu iz maja 2019. godine.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi