Marko Vasiljević za 24sedam o novoj seriji "Branilac": Ovo mi je najzahtevnija uloga dosad (FOTO)

08.05.2021

18:32 >> 15:08

0

Istiniti slučajevi koje ovaj serijal obrađuje birani su sa više aspekta - po tome do koje mere su uzburkali i izazvali interesovanje javnosti, ali i po umeć

Marko Vasiljević za 24sedam o novoj seriji "Branilac": Ovo mi je najzahtevnija uloga dosad (FOTO)
Copyright Promo / Branilac

U toku je snimanje nove serije “Branilac”, prema scenariju Biljane Maksić i Vladimira Mančića, u režiji Jelene Svetličić i Gojka Despotovića, čije je emitovanje planirano za drugu polovinu godine na RTS, a koja je rađena prema istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca “Velike advokatske odbrane” i Filota File “Branio sam na smrt osuđene”, kao i prema originalnim arhivskim predmetima advokata Veljka Guberine i Tome File.

Serijal obrađuje period od 1955. do 1975. godine, a kroz 9 epizoda opisano je 6 slučajeva – “Tragedija jednog kordunaša”, “Ubistvo advokata Sotirovskog”, zatim “Jedan dan života”, kao i “Ko je ubio dečaka Vitomira”. Obrađuje se i slučaj “Kada strah od života nadvlada strah od smrti” i “Dvostruko ubistvo u Mačvi”, čijem smo snimanju nedavno prisustvovali.

Promo / Branilac

Advokate igraju Nenad Jezdić (Guberina), Tihomir Stanić (Filota Fila) i Nebojša Dugalić (advokat Subotić).

Slučajevi koje ovaj serijal obrađuje birani su sa više aspekta. Po tome do koje mere su uzburkali i izazvali interesovanje javnosti ali i po umeću advokata da pomere granice u odbrani čoveka. To su vanvremenske priče o ljudskim sudbinama ali i profesiji koja se temelji na zakletvi da brani ne delo koje je počinjeno, već ćoveka koji je vrlo često unapred osuđen od javnosti. Sve priče prate se iz ugla naratora, advokata branitelja u potrazi za istinom koji postupno rasvetljava okolnosti koje su dovele do zločina.

Promo / Branilac

Publika će u različitim epizodama videti Aleksandra Đuricu, Marka Živića, Marka Vasiljevića, Milicu Mihajlović, Andreja Šepetkovskog, Tanju Pjevac, Anju Pavićević, Milenu Predić, Jovanu Gavrilović, Nikolinu Friganović, Aleksandra Stojkovića, Radoja Čupića, Milana Cacija Mihailovića…

Promo / Branilac

Marko Vasiljević kaže za naš portal da mu je ovo bilo zaista posebno iskustvo:

– Uloga u ovoj seriji mi je definitivno najzahtevnija dosad… Bilo je divno i vrlo zanimljivo iskustvo. Moram dodati da je Anja Pavićević, s kojoj igram, fenomenalna – ističe Vasiljević.

Promo / Branilac

Ovaj serijal, na filmski uzbudljiv način, elementima, drame, trilera i misterije, obradjuje ozbiljna pravna i filozofska pitanja u zakonodavstvu koja su aktuelna i dan-danas. Svaki slučaj, kroz pojedinačne životne sudbine izvlači nove teme, razrešenja, a najčešće pitanja.

Promo / Branilac

Kako ističu iz autorske ekipe, zakon i poverenje u sudstvo su temelji na kojima su ovi veliki advokati svojim talentom, obrazovanjem, humanošću i poznavanjem svetskog zakonodavstva izdejstvovali svoje odbrane.

Pročitajte još

– Iako smeštene u drugo vreme, sve priče odišu savremenošću jer su ljudske manjkavosti i ljudski gresi uvek isti. Ono što će mozda ostati kao najveće pitanje nakon gledanja ovog serijala jeste, jesmo li se približili ili udaljili od toga da pravo i ono što je pravedno postanu jednu – zaključuju autori serije “Branilac” koja se snima u produkciji Radio-televizije Srbije i izvršnoj produkciji “UP&UP”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike