Otela je Oskara iz ruku Džodi Foster i Emili Blant: Davajn Džoj Randolf kuvarica u "Bartonovoj akademiji"

14.03.2024

20:30

0

Uvek je želela biti drugačija

Otela je Oskara iz ruku Džodi Foster i Emili Blant:  Davajn Džoj Randolf kuvarica u "Bartonovoj akademiji"
Davajn Džoj Randolf - Copyright Profimedia

- Uvek sam želela biti drugačija, ali sad shvatam da jednostavno trebam biti "svoja". Hvala što ste i vi to videli - rekla je u emotivnom govoru na ovogodišnjoj 96. dodeli Oskara glumica Davajn Džoj Randolf, koja je dobila zlatnu statuu, za ulogu u filmu "Bartonova akademija".

Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
 

Ovo je bila njena prva nominacija za Oskara, a dobila je za ulogu kuvarice kao najbolja sporedna glumica.

Nije videla sebe celog života u glumi

Zanimljivo je da je ova glumica otela iz ruku Oskara, mnogo slavnijim kolegincama kao što su Emili Blant, Amerika Ferera i Džodi Foster.

Kako je i sama rekla u govoru nakon osvajanja Oskara, gluma nije bila profesija u kojoj je videla svoju budućnost.

Profimedia
 

Ona je studirala klasičnu muziku i muzičko pozorište na Templeu pre nego što je na čuvenom Jejlu magistrirala dramu.

Svoj prvi glumački uspeh ostvarila je u pozorištu, i to u svom debiju na Brodveju. Bilo je to 2012. u predstavi “Ghost: the Musical” i to u ulozi koja je Vupi Goldberg donela Oskara u originalnoj filmskoj verziji iz 1990, a Randolf nominaciju za najveću pozorišnu nagradu Toni.

Igrala sa Edijem Marfijem i Donom Džonsonom

Osim zapaženih uloga u pozorštu, ova glumica je ostvarila je i niz isto takvih uloga pred kamerama, među kojima je svakako najpoznatija ona "Lady Reed" u biografskoj komediji "Dolemite Is My Name" (2019.), u kojoj je glavnu ulogu tumačila zajedno s Edijem Marfijem.

Osim toga, televizijskoj je publici poznata i kao detektivka Dona Vilijams iz serije "Samo ubistva u zgradi". Bila je i deo velikog blokbastera "Izgubljeni grad", ali i nezavisne komedije "Bezazlena laž"u kojoj su između ostalog igrali Kejt Hadson i Don Džonson.

Profimedia
 

Osim toga, Randolf je glumila i u prošlogodišnjem biografskom filmu "Rustin", u kojem je imamo prilike gledati u ulozi poznate gospel pevačice Mahalije Džekson.

Novi standard u filmovima o Božiću

Svoju prvu nominaciju i prvog Oskara dobila je zahvaljujući ulozi kuvarice Meri Lamb u "Bartonovoj akademiji" prema mišljenju mnogih, najboljem božićnom filmu u poslednjih dvadesetak godina.

Reč je o filmu koji se bavi likovima s margine društva i razlikuje od dosadašnjeg pojma božićnog filma, ali obiluje pravim božićnim duhom zbog čega će, nema sumnje, postaviti novi standard u ovom žanru.

Profimedia
 

Osim svojoj majci koja ju je podržala da u svoje obrazovanje uključi i pozorište, Džoj Randolf je u svom je govoru zahvalila nizu žena koje su joj pomogle na njenom putu do najvećeg priznanja što ga glumac može dobiti.

Tako je zahvalila producentkinjama Kolen Camp i Barbari Brokoli, a vrlo entuzijastično govorila je i o svojoj piarki.

- Vi nemate PR kakvog ja imam. Bila si uz mene tokom celog ovog projekta i zauvek sam ti zahvalna - rekla je Randolf ne spomenuvši njeno ime.

Profimedia
 

Na to se osvrnuo i voditelj Džimi Kimel koji je nakon reklama rekao da njen “PR  treba PR ”, a iako se nije moglo čuti, mnogi su u dvorani s usana novopečene oskarovke pročitali da je reč o Marli Farel.

Očigledno zlatni dani za ovu glumicu tek stižu a za sada se zna da ćemo je gledati u dva filma koji su u fazi postprodukcije. Reč je o akcionom trileru "Shadow Force",  i akcionoj komediji "Bride Hard".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike