Zlatan Vidović o snimanju filma "Ovuda će proći put": Bez struje i vode, na magarcima i konjima (FOTO/VIDEO)

10.11.2023

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

"Svi smo pristali da radimo pro bono jer smo videli da će trud rezultovati ovakvim uspehom", ističe glumac

Zlatan Vidović o snimanju filma "Ovuda će proći put": Bez struje i vode, na magarcima i konjima (FOTO/VIDEO)
Zlatan Vidović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Glumac Zlatan Vidović govorio je o svojoj ulozi u filmu "Ovuda će proći put" rediteljke Nine Ognjanović, koji se od danas prikazuje u bioskopima širom Srbije.

Vidović je rekao da "Ovuda će proći put" ima sve što jedan film treba da ima za uspešan festivalski život, a to je zaista sjajan scenario, lokacije Stare planine, podela uloga i vešto vođenje rediteljke.

Pointless Films/ Promo
 

- Sve se nekako složilo. Velika je doza entuzijazma i posvećenosti. Film je rađen u gerilskim uslovima. Svi smo pristali da radimo pro bono jer smo videli da će trud rezultovati ovakvim uspehom - ističe glumac.

Promo/Pointless Films
 

Prema njegovim rečima, film je do sada gostovao na 30 festivala i osvojio 15 nagrada i to je velika preporuka za publiku. Vidović naglašava da je kvalitetu filma doprineo i iskren pristup ljudi, "koji su u ovom poslu neiskvareni i radili su sa punim srcem i dušom, a to se vidi ispred kamere".

- Trudili smo se da svako pruži svoj maksimum, svesni da taj film može biti prekretnica za te mlade autore.

Pointless Films/ Promo
 

Teški uslovi snimanja

Vidović je rekao da je snimanje proteklo u teškim uslovima, često bez vode i struje, da su morali da koriste magarce i konje da bi došli na set, i da je "bilo zahtevno, ali se s druge strane sve to uvek vrati".

Kada je Ognjanovićeva rekla Zlatanu da za njega ima ulogu u svom debitantskom filmu, glumac je pročitao scenario u kome mu se jako svideo lik Novog, koji dolazi na polovini filma i poremeti ustaljeni sistem u malom mestu nagoveštajem da će tuda proći put.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Svi se bojimo promena, toga da nas modernizacija, nešto novo na šta nismo navikli može izvući iz zone komfora. Tu počinju da se dešavaju peripetije. Lik Novog je u stvari simbolički prikaz dolaska novog vremena - naveo je Vidović i dodao da Nina Ognjanović, Siniša Cvetić sa "Usekovanjem" i Luka Mihailović sa "Indigo kristalom" predstavljaju "plejadu mladih reditelja koji dolaze i budućnost su srpskog i filma na ovim prostorima".

- Njihovi filmovi su žanrovski i estetski drugačiji, ali svi imaju entuzijazam, veru i ljubav. Za svaki posao, od toga da praviš ručak, potrebna je ljubav - zaključio je glumac.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike