Posle 10 meseci, 30 festivala, 15 nagrada i 3 kontinenta film "Ovuda će proći put" u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)

06.11.2023

08:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Glavne uloge tumače Jana Bjelica i Zlatan Vidović

Posle 10 meseci, 30 festivala, 15 nagrada i 3 kontinenta film "Ovuda će proći put" u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)
Scena iz filma "Ovuda će proći put" - Copyright Pointless Films/ Promo

Najnagrađivaniji srpski film ove godine „Ovuda će proći put“, autorke Nine Ognjanović, stiže pred domaću publiku. U bioskopima će se ovo ostvarenje prikazivati od četvrtka, 9. novembra. 

Pointless Films/ Promo
 

Specijalna projekcija filma, uz poklon ekipe, biće održana u sredu, 8. novembra u Pirotu, nakon čega će film biti prikazivan u bioskopima u Beogradu (mts Dvorana, Cineplexx Galerija, Ušće, Big, Beo, Delta City, Roda Cineplexx, Tuckwood, Cinegrand, Cinestar Ada Mall), kao i u bioskopima širom Srbije (Novi Sad, Niš, Pančevo, Pirot, Trstenik, Zrenjanin, Kragujevac, Sombor, Subotica, Gornji Milanovac, Vrbas, Mojkovac…).

Promo/Pointless Films
 

10 meseci, 30 festivala, 15 nagrada i 3 kontinenta

David Jovanović, producent filma, je o početku bioskopske distribucije rekao:

- Ovu godinu smo započeli prvim prekookeanskim letom i to ni manje ni više nego na festivalu na kom je debitovao Krsitofer Nolan! Na tom istom festivalu dobili smo nagradu publike i specijalno priznanje žirija. 10 meseci, 30 festivala, 15 nagrada i 3 kontinenta kasnije vraćamo se iz Mumbaja sa najvećeg filmskog festivala u Indiji, gde je održana azijska premijera. Naš film bio je jedini predstavnik Srbije na tom festivalu i bio je prikazan u istorij selekciji kao i ovogodišnji dobitnik Zlatne palme u Kanu. Sve ovo zbirno me ne raduje i ne uzbuđuje koliko domaća distribucija! Ponosan sam što je naš film najnagrađivaniji srpski film ove godine i jedva čekam da ga nakon pola sveta vidi i naša publika.

Promo/Pointless Films
 

Stranac, autoput, ljubav i opasnost

Radnja filma „Ovuda će proći put“ smeštena je u odsečeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput. U selo, osim autoputa, stiže i stranac. Meštani, puni nepoverenja i straha prema promeni koju put donosi, sumnjaju da i stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere. Nekoliko nesporazuma i laži je dovoljno da netrpeljivost meštana prema strancu preraste u otvoreni sukob, a Jana, devojka iz sela koja se zaljubila u stranca, shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nad njim nadvila.

Promo/Pointless Films
 

Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

„Ovuda će proći put” podržan je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije i Filmskog centra Srbije. Producent filma je Pointless Films, dok su koproducenti Fakultet dramskih umetnosti i Radio Televizija Srbije. Distributer filma za Srbiju je Art Vista.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike