Bilja Krstić i Bistrik predstavljaju novi album: Tajna naziva „Biljur“ (VIDEO)

15.05.2023

15:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Svaka pesma donosi uzbudljivu, potresnu i autentičnu priču

Bilja Krstić i Bistrik predstavljaju novi album: Tajna naziva „Biljur“ (VIDEO)
Bilja Krstić - Copyright Promo/Nebojša Babić

Etno muzičarka Bilja Krstić i njen orkestar Bistrik objavili su album "Biljur", sa devet tradicionalnih pesama među kojima su "Kaleš Angja", "Bolna ljuba, bolna leži", saopštio je danas izdavač Kroacija rekords.

Krstićeva je rekla da novi CD u produkciji Pavla Bogdanovića donosi pesme koje su “rado pevane, vesele, setne, jednostavne, zahtevne, zaboravljene", a bile su izazov za izvođenje i aranžiranje u stilu Bistrika.

Promo/Nebojša Babić
 

Prema njenim rečima, svaka pesma donosi "uzbudljivu, potresnu i autentičnu priču čije su protagonistkinje bile Donka, Jelka, Bonka, Anđa i mnoge druge bezimene i bezvremene, ali stvarne mlade žene koje su se opirale ustaljenim društvenim normama boreći se za pravo izbora uprkos mogućem tragičnom ishodu.

Biljur za najraskošnije ogledalo

- Ženstvene, blistave i jedinstvene kao ukras vremena, kao gorski kristal, kao planinski izvor - kao biljur za najraskošnije ogledalo u kojem se ogleda njihova nesrećna ljubav. Stoga i naziv albuma „Biljur“ za blistavost, jasnovidnost, za bistru vodu čijim tokom od izvora putujemo više od 20 godina - istakla je Krstićeva.

Promo/ Mića Čaldović
 

U Bistriku su klavirista Dragomir Stanojević, violinista Nenad Josifović, basista Bata Božanić, frulaš Nebojša Brdarić, i na pratećim vokalima i drugim instrumentima Maja Klinski, Ruža Rudić, Nataša Mihaljinac i Nevenka Bakoč.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike