Spektakl Nemanje Radulovića uz „Nišku banju“ i „Đelem, đelem“: Kolarac premali, publika sedela na sceni (FOTO/VIDEO)

31.10.2022

07:30

0

„Usled svega što se trenutno dešava u svetu, smatram da muzika treba svima da nam donese ljubav, mir i radost", izjavio je umetnik na početku koncerta

Spektakl Nemanje Radulovića uz „Nišku banju“ i „Đelem, đelem“: Kolarac premali, publika sedela na sceni (FOTO/VIDEO)
Nemanja Radulović - Copyright Koncert Nemanje Radulovića na Kolarcu Tanjug/Tara Radovanović

Srpski i svetski virtuoz na violini Nemanja Radulović održao je sinoć samostalni koncert u Kolarčevoj zadužbini u okviru promocije svog novog albuma "Roots" (Koreni).

Vanserijski muzički umetnik sa stalnom adresom u Francuskoj, publici je predstavio veoma zanimljiv, atraktivan, neobičan i raznolik repertoar od 17 kompozicija.

Koncert Nemanje Radulovića na Kolarcu Tanjug/Tara Radovanović
 

Dvočasovni spektakl obeležile su kultne numere sa novom album "Ðelem, đelem", "Makedonsko devojče", "King David" (Izrael), "Mambo" (Kuba), "Takeda Lullaby" (Japan), "Katchur Khan" (Indija) i mnoge druge, a tokom bisa Radulović je izveo još nekoliko čuvenih kompozicija, kao što su "Somewhere over the Rainbow" iz američkog filma "Čarobnjak iz Oza" (1939) i izvorna starogradska pesma "Niška banja, topla voda".

U publici je bio veliki broj javnih ličnosti, prevashodno umetnika, a gost je bila i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

- Usled svega što se trenutno dešava u svetu, smatram da muzika treba svima da nam donese ljubav, mir i radost - izjavio je Radulović i dobio dugotrajni aplauz od publike.

Koncert Nemanje Radulovića na Kolarcu Tanjug/Tara Radovanović
 

Album "Roots" je prvi projekat za kuću Warner Classics Nemanje Radulovića i internacionalnog ansambla "Double Sens", koji čine članovi orkestra - sestre violinistkinje Tijana i Ksenija Milošević, Aleksandar Sedlar (gitara i perkusije), Frederik Desi, Matild Potije, Boris Brezovac, Miloš Mihajlović i drugi.

Svestrana umetnica Ksenija Milošević je kao vokalna solistkinja imala zanimljiv niz od četiri kompozicije zaredom, a publiku je posebno oduševilo njeno izvođenje numera iz filmskog i pozorišnog hit mjuzikla "Cigani lete u nebo", prema delu Maksima Gorkog, kao izvedba antologijske pesme "Što te nema" Jadranke Stojković, na stihove Alekse Šantića.

Koncert Nemanje Radulovića na Kolarcu Tanjug/Tara Radovanović
 

Radulović je otkrio da je album "Roots" sniman u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine tokom maja 2021. godine, i tako je Beograd sada na listi prve promotivne turneje ovog albuma, koja je počela sredinom oktobra koncertima u Francuskoj.

Nemanja Radulović je i ovog puta rasprodao koncert tako da je veliki broj posetilaca u nekoliko redova sedeo na pozornici, oko umetnika i celog ansambla, uz dodatne stolice sa strane u parteru, jer je maestro prevazišao kapacitet Kolarčeve zadužbine.

Koncert Nemanje Radulovića na Kolarcu Tanjug/Tara Radovanović
 

Radulović će danas popodne potpisivati primerke novog albuma na Kolarcu i družiti se sa svojom publikom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike