Dragan Mićanović kao otac patriota čija ćerka beži od rata: Film „Čuvam te“ predstavljen na FEST-u (FOTO)

02.03.2023

07:01

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je autobiografska priča smeštena u 1992. godinu

Dragan Mićanović kao otac patriota čija ćerka beži od rata: Film „Čuvam te“ predstavljen na FEST-u (FOTO)
Film "Čuvam te" - Copyright Promo/CEBEF

Mimi Vlaović, rediteljka kratkog filma "Čuvam te", koji se prikazuje na FEST-u, ponikla je na ovom festivalu na kome je godinama radila, a onda je otišla u London na master studije režije.

- Ovo je stvarno ostvarenje sna. FEST mi je mnogo nedostajao u Londonu. Od detinjstva sam sa porodicom nedeljama birala filmove koje ćemo gledati na FEST-u, a onda mi je rad na festivalu bio uvod u filmsku industriju. Ovde sam volontirala, intervjuisala autore i još više zavolela sedmu umetnost - otkrila je Vlaovićeva.

Promo/FEST
 

Film „Čuvam te“ je autobiografska priča o Mini koja se 1992. godine sprema da ode u Englesku, za dečkom koji je već tamo da ne bi učestvovao u ratu. Mina je diplomirala i misli da je time ispunila sva očekivanja svog oca. Ostalo je samo da svoju odluku o odlasku saopšti ocu patrioti, na dan njihove slave, Svetog Nikole.

Poriv za slobodom na početku građanskog rata

- Glavna junakinja Mina je mešavina moje mame i mene. Ja sam imala veliki poriv za slobodom, za odlaskom od roditelja, a onda sam shvatila da su i moji roditelji imali taj isti poriv u mojim godinama, samo što je tada bio početak građanskog rata i motiv da se ode je bio još jači - istakla je rediteljka.

Glavne uloge tumače Iva Ilinčić, Dragan Mićanović, Sonja Kolačarić, Petar Đurđević, Marija Babić, Ljubinka Klarić, Srđan Timarov, Nikola Malbaša i Vanja Žikić.

Promo/CEBEF
 

U planu je i dugometražni film na ovu temu. U međuvremenu, "Čuvam te" započinje festivalski život i deo je FEST Intro selekcije. Biće prikazan 3. marta, u 17.30 u Domu omladine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike