Potresna istina o stradanju i proterivanju Srba iz Krajine: O filmu „Oluja“ ne prestaje da se priča (FOTO/VIDEO)

15.02.2023

16:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Za samo tri nedelje prikazivanja ovo ostvarenje je pogledalo 100.000 gledalaca

Potresna istina o stradanju i proterivanju Srba iz Krajine: O filmu „Oluja“ ne prestaje da se priča (FOTO/VIDEO)
Film "Oluja" - Copyright Promo/Omega produkcija

Jedan od najiščekivanijih filmova u modernoj srpskoj kinematografiji, ”Oluja”, nastavlja da obara rekorde. Film koji posle 28 godina otkriva istinu o stradanju i proterivanju Srba iz Krajine, za samo tri nedelje prikazivanja je u bioskopskim salama širom Srbije pogledalo 100.000 gledalaca.

Promo/Omega produkcija
 

- Oluja je i dalje najgledaniji film u domaćim bioskopima, a krenula je i distribucija u Republici Srpskoj i sale su pune. Jako smo zadovoljni brojkama koje film pravi u ovom periodu. Posebnu satisfakciju predstavljaju brojni komentari ljudi na društvenim mrežama i generalno reakcije koje mi kao ekipa dobijamo, a u kojima se „Oluja“ svrstava u jedan od najboljih srpskih filmova - rekao je Vladan Anđelković iz “Omega” produkcije.

Promo/Omega produkcija
 

Uskoro i serija

Film obrađuje temu egzodusa nad srpskim stanovništvom, kada je iz Hrvatske proterano preko 250.000 Srba u operaciji „Oluja“. Ova potresna ratna priča koja se bavi dešavanjima iz 1995. godine, ispričana je iz ugla običnog čoveka, Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti svoju porodicu i selo u kom je odrastao.

24sedam/Goran Sivački
 

Film u režiji Miloša Radunovića je nastao po ideji Omega produkcije, u saradnji sa Telekomom Srbija, a redovna bioskopska distribucija počela je 19. januara.

Jednu od glavnih tumači igra Jovo Maksić, dok pored njega igraju i Zlatan Vidović, Davor Janjić, Marija Pikić, Ljubiša Milišić, Maja Kolundžija, Novak Bilbija, Marko Baćović, Jelena Čović, Ivan Vujović, Milica Stanković i drugi.

Tanjug/REC Media/Božidar Živanović
 

Publiku očekuje i televizijska serija od 12 epizoda čije je emitovanje planirano za nekoliko meseci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike