Miki Manojlović o svojoj ulozi strica iz pakla: Bolje je raditi sa očajnim nego osrednjim rediteljima

28.12.2022

19:00

0

Porodičnu idilu prekida iznenadna zvonjava najnovijeg pametnog telefona

Miki Manojlović o svojoj ulozi strica iz pakla: Bolje je raditi sa očajnim nego osrednjim rediteljima
Film "Stric" - Copyright Promo/Sara Moritz

Porodica - majka, otac i sin - srećni dočekuju svog voljenog strica koji se vraća kući za praznike iz Nemačke. Stric deli poklone, zatim sledi tradicionalni božićni ručak - ćurka s mlincima i francuskom salatom.

Porodičnu idilu prekida iznenadna zvonjava najnovijeg pametnog telefona, pa ubrzo postaje jasno da vreme radnje nisu osamdesete, da nije Božić i da se za prepunom prazničnom trpezom, osim hrane, nožem može rezati i napetost, ovako ukratko glasi siže filma "Stric"  a glavne uloge uz Mikija Manojlovića tumače Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica.  

Promo/Sara Moritz
Snimanje filma "Stric"

Nema gore stvari od osrednjosti

- Debitanti su uvek zanimljivi. Nema gore stvari od osrednjosti. Bolje je raditi s očajnim rediteljima nego s osrednjima. Jer, od onih očajnih čovek nauči nešto, a od osrednjih ne nauči ništa.

I u pozorištu i na filmu radio sam s nekima od najboljih reditelja, ali radio sam i s lošima. Ali oni osrednji su muka. Debitanti nisu problem, s njima nije muka. Pogotovo kad dobijete i pročitate ovakav, sjajan scenario. Odmah sam video da su Andrija Mardešić i David Kapac zanimljivi autori - izjavio je Miki Manojlović, za Jutarnji list.

Promo/Festival autorskog filma
Scena iz filma "Stric"

Stric iz pakla

Prema njegovim rečima film "Stric" nije lak za gledanje.

- Zahtevan je, težak, gotovo jeziv film. Neko je dobro rekao da je to stric iz pakla. Da, on dolazi direktno iz nekog njegovog unutrašnjeg pakla. Nedovoljno pažljivi govore da se radnja događa u 1980-ima, da se tada događa sve što se u filmu dogodi. Međutim, film se događa u sadašnjem vremenu, a stric iz pakla sebe i tu porodicu, s kojom ima pakleni odnos, zapravo vraća u 1980-e -izjavio je Miki Manojlović.

Kako je izjavio prihvatio je odmah ulogu strica iz pakla jer mu je scenario bio zanimljiv.

Miki Manojlović Foto: Promo/Palić 2022.
 

- Čitajući scenario, kad dođete na drugu scenu, pomislite da je neka greška, jer reč je o jako malim razlikama u odnosu na prethodnu scenu. Počinjete se pitati što se to tu događa. Stric dolazi. Božić je. Ali, ne! Nije to nikakav Božić. Vruće je, sunce je, a to nije ono lagano zimsko sunce. No, kad god stric dolazi, mora biti Božić, sa svim onim što Božić podrazumeva, jelka, pečenje, darovi… - priča Manojlović.

"Stric" je od onih filmova koji traži da mu se gledalac vraća, na drugo gledanje uoči poneki detalj koji mi je u prvi mah promakao.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike