Emotivna ispovest glumice koja igra slavnu Vitni Hjuston: Sve je postalo poput zatvora (FOTO/VIDEO)

27.12.2022

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

„Snimanje je uticalo na moje mentalno zdravlje. Morala sam da uzmem pauzu od ove uloge“, otkrila je Naomi Aki

Emotivna ispovest glumice koja igra slavnu Vitni Hjuston: Sve je postalo poput zatvora (FOTO/VIDEO)
Naomi Aki kao Vitni Hjuston u filmu "I wanna dance with somebody" - Copyright Profimedia

Pre nekoliko dana u domaćim bioskopima je počeo da se prikazuje film „Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody“, američka biografska muzička drama bazirana na životu i karijeri jedne od najvećih pop pevačica svih vremena.

Britanska glumica Naomi Aki u filmu glumi muzičku divu. Vitni je bila zavisna od droge i preminula je u 48 godini života od predoziranja, pa su sati provedeni u ulozi pevačice ostavili trag na Naomi, koja je u jednom momentu čak morala da napravi pauzu od snimanja.

Profimedia
 

Uticaj uloge na mentalno zdravlje

- Snimanje je uticalo na moje mentalno zdravlje. Morala sam da uzmem pauzu od ove uloge, koja je trajala otprilike mesec dana. Stalno je bio prisutan neki osećaj hitnosti i intenziteta kojeg sam se, srećom, sada oslobodila - rekla je glumica, piše The Sun, prenosi index.hr.

Pre ove uloge, Naomi je bila najpoznatija po ostvarenjima „Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera“ i „The End Of The F***ing World“. Pre pet godina gotovo je odustala od glumačke karijere. Nakon debija sa ulogom Lejdi Magbet, glumica se borila da dobije sledeći angažman, a uporedo je radila u jednom vinskom baru u centru Londona.

Profimedia
 

Odluka da odustane od glume

- Bila sam stvarno potištena i švorc. Završila sam snimanje „Lejdi Magbet“ i ništa se nije dogodilo. Vratila sam se svom sporednom poslu - otkrila je Naomi. U to vreme živela je sa ocem, pa je odlučila da će odustati od glume ako u narednih godinu dana ne ostvari dobru ulogu.

- Rekla sam svemiru: „Gledaj, daću ti godinu dana. Ako ne dobijem znak smisliću nešto drugo. Sposobna sam da to uradim.“ Nakon toga dobila je ulogu u „Ratovima zvezda“. Kada je dobila ulogu Vitni Hjuston, bilo je raznih reakcija, a mnogima je smetalo što Britanka glumi Amerikanku.

Poster za film "I wanna dance with somebody"/Profimedia
 

- Ne zapošljavaju me zato što sam Britanka, zapošljavaju me zato što nudim uslugu. Dobra sam u svom poslu i imam integritet kada su u pitanju ove stvari - objašnjava Naomi i dodaje da pokušava da što manje brine o tome šta ljudi misle o njoj.

Strah od osuda

- Imala je jedan od najčudesnijih glasova na svetu. I još uvek ga ima. Ali bila je isto tako čovek kao i ja. Imala je mnogo sukoba, baš kao i ja, svađala se sama sa sobom, imala probleme kao i bilo ko drugi - istakla je glumica.

Mesecima je istraživala nastupe legendarne muzičke dive pre nego što je počela da snima film.

Profimedia
 

- Mislim da sam na Jutjubu sve videla bezbroj puta i to je postalo poput zatvora. I što je smešno, to obično nije način na koji ja pristupam ulozi - rekla je glumica.

Iscrpljivali su je dugi sati i odluka da mora da odglumi savršeno. Naomi se plašila da njena interpretacija Vitni na ekranu neće ispuniti očekivanja publike i da će je kritičari osuditi. Dve nedelje pre završetka snimanja glumica je zaključila da ne treba sve da bude savršeno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike