Preminula glumica Nišel Nikols, čuvena Uhura iz „Zvezdanih staza“

01.08.2022

05:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumičin sin podelio je na svom Instagram profilu tužne vesti, uz fotografiju zvezde koju je Nišel dobila na Holivudskoj stazi slavnih

Preminula glumica Nišel Nikols, čuvena Uhura iz „Zvezdanih staza“
profimedia-0389318033 - Copyright Nišel Nikols/Profimedia

Poznata američka glumica Nišel Nikols preminula je u 89. godini života.

Planetarnu popularnost donela joj je uloga poručnice Uhure u "Zvezdanim stazama“.

Glumičin sin Kajl Džonson podelio je na svom Instagram profilu tužne vesti, uz fotografiju zvezde koju je Nišel dobila na Holivudskoj stazi slavnih.

Nišel Nikols/Profimedia
 

"Prijatelji, fanovi, kolege, svete, sa žaljenjem vas obaveštavam da velika svetlost na nebeskom svodu više ne sija za nas kao što je sijala već toliko godina. Prošle noći, moja majka, Nišel Nikols, preminula je prirodnom smrću. Međutim, njena svetlost, kao i drevne galaksije koje se sada prvi put vide, ostaće nama i budućim generacijama da uživamo, učimo i crpimo inspiraciju. Njen život je bio dobro proživljen i kao takav je model za sve nas. Ja, i ostatak naše porodice, cenili bismo vaše strpljenje dok žalimo zbog gubitka i dok se ne oporavimo dovoljno da dalje govorimo“, napisao je Džonson.

 

 

Nišel je, osim po sjajnim ulogama, bila prepoznatljiva i po rušenju barijera i stereotipa koji su postojali kada su u pitanju crnkinje na televiziji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike