Emotivno veče posvećeno Indeksima: Neprolazne pesme, prijatelji, sećanja i suze (FOTO)

28.10.2022

14:01

0

Autor: Dejan Ćirić

U Beogradu je održan jedan od pet velikih regionalnih koncerata posvećenih 60. godišnjici od osnivanja legendarnog benda

Emotivno veče posvećeno Indeksima: Neprolazne pesme, prijatelji, sećanja i suze (FOTO)
Indexi naklon foto Željka Dimić - Copyright Koncert "Indeksi i prijatelji" Promo/Željka Dimić

Koncertni spektakl "Indeksi i prijatelji“ kao omaž kultnom sarajevskom bendu Indexi održan je sinoć u punoj MTS dvorani kao jedan od pet velikih regionalnih koncerata posvećenih 60. godišnjici od osnivanja legendarnog benda.

Sa raznih strana sveta okupili su se živi članovi benda Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, čuveni klavijaturista Bijelog dugmeta koji je muzičku karijeru počeo u Indeksima, kao i gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić.

Koncert "Indeksi i prijatelji" Promo/Marina Pešić
 

Koncert je otvorio sjajni Dino Jelusić sa nezaboravnom pesmom „Plima“, zatim Željka Katavić Pilj koja je Davorinu bila nezaobilazni prateći vokal. Nizali su brojni vrsni pevači koji su nas podsetili na vanvremenske hitove - Dado Topić, Bojana Stamenov, Amel Ćurić, Nermin Puškar, Hari Mata Hari, Branko Đurić Đuro, Saša Dragaš, Sara Vojičić, kao i Dejan Cukić i Aida Mušanović koji su bili i domaćini koncerta i publiku i pričom podsetili na omiljeni bend mnogih generacija.

Koncert "Indeksi i prijatelji" Promo/Violeta Mihajlovska
 

Svi su zaključili da su zvezde večeri pesme Indekaa koje će zauvek trajati – „Bacila je sve niz rijeku“, „Ti si mi bila u svemu naj, naj“, „Da sam ja netko“, „Sve ove godine“, „Žute dunje“, „Sanjam“, „Jutro će promjeniti sve“ i mnoge druge.

Koncert je obogaćen i fotografijama od najranijih vremena popularniih Indeksa koje su se prikazivale na video bimu.

Više od dva sata sviralo se i pevalo u čast velikana. Bilo je ovo emotivno veče, a potekla je i po neka suza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike