Anđelka Prpić otkriva ko joj je bio inspiracija za ulogu iritantne TV voditeljke u najnovijem filmu (FOTO/VIDEO)

20.09.2022

18:00

0

Beogradska premijera romantične komedije "Ala je lep ovaj svet" zakazana je za 22. septembar u MTS dvorani

Anđelka Prpić otkriva ko joj je bio inspiracija za ulogu iritantne TV voditeljke u najnovijem filmu (FOTO/VIDEO)
Anđelka Prpić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

- Drago mi je da smo kroz film "Ala je lep ovaj svet" ispričali priču u kojoj, kada pustite da vas makar malo "očeše", umetnost, umetnici i ljudi koji u životu ne rade stvari zato što bi trebalo ili zato što svi tako očekuju, i kada ispred sebe stavite neke više ciljeve, onda i vi sami bivate oplemenjeni i znate kojim putem dalje - kaže Anđelka Prpić, koja sa  Andrijom Kuzmanovićem igra glavnu ulogu u filmu "Ala je lep svet", čija premijera je zakazana za četvrtak 22. septembar u MTS dvorani.

Ona je bila puna hvale za svog kolegu i kako je istakla, "prava je šteta što Kuzmanović ranije nije dobio glavnu ulogu na filmu".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Sa Androm je najteže bilo uhvatiti ga na jednom mestu. Ali kad ste "ga ćapili", onda je med i mleko. Imala sam sreću da pre snimanja probamo zajedno sa scenaristom i rediteljem. Tako smo imali vremena da kažemo šta svako misli, čega se plaši, kako to vidi i da na kraju suočimo te naše ideje, očekivanja i napravimo zajednički stil u kome smo prilično ujednačeni i na istoj liniji u filmu, kako bi ispričali jednu toplu, laganu, pitku, zanimljivu i duhovitu priču u kojoj ljubav pobeđuje i svi žive srećno do kraja života - izjavila je Prpićeva, nakon novinarske projekcije filma.

O svom liku, novinarki i TV voditeljki Uni Lazarević, Anđelka kaže da je proizvod želja i ambicija svoje majke ali i vremena u kojem dominira sistem pogrešnih vrednosti u kojima danas svi živimo.

- Una je mogla da se bavi bilo kojom drugom vrstom profesije. Ima tog pogrešnog sistema vrednosti i u ostalim profesijama, ali kada je televizija u pitanju onda nam je svima pred očima  i svi sve vidimo - ističe glumica.

Ona je objasnila kako je "gradila" svoj lik iritantne voditeljke koja, sticajem okolnosti, dospeva u situacije koje nije mogla ni da zamisli.

Film "Ala je lep ovaj svet" Promo/Nemanja Miščević
 

- Nisam želela da se ugledam na postojeća TV lica iako sam mogla da biram, ali sam htela da napravimo neki naš svet, da izmaštamo nešto novo. Moja referenca je bila "Pravna plavuša"  odnosno Ris Viderspun u tom filmu kao neko zrno lika, prema pravcu gde je sve malo preterano i jarkih boja, ali da imamo razloga i da je volimo i da nam se dopada - objasnila je Prpićeva zašto ćemo njenu junakinju ipak na kraju zavoleti.

Film "Ala je lep ovaj svet" je savremena romantična komedija.

Glavne junake ove posve drugačije ljubavi čine anđeo Ljubiša (Nikola Pejaković) koji pokušava da spoji nespojivo, neafirmisani reditelj Bata (Andrija Kuzmanović), Una (Anđelka Prpić), popularna TV voditeljka i policijski inspektor Trišić (Andrej Šepetkovski) koji će nas nervirati, zasmejati, ljutiti, rasplakati, kao i sama ljubav. 

Film "Ala je lep ovaj svet" Promo/Nemanja Miščević
 

Film krasi izuzetna vizuelna prepoznatljivost, nepretenciozna komika, a opet topla priča koja će nas zagrliti i podsetiti na osećaj kada nas je neko poslednji put voleo. 

Film je već osvojio naradu publike na Filmskom festivalu u Vrnjačkoj banji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike