Ljubinka Klarić: Cveta je idiot koji se utapa u alkoholu

12.07.2022

15:30

0

„U seriji 'Klan' kriminalce prikazujemo na način da vam se zgade", smatra glumica

Ljubinka Klarić: Cveta je idiot koji se utapa u alkoholu
vlcsnap-2022-05-19-10h15m52s254 - Copyright Ljubinka Klarić u seriji "Klan 2" Promo/Firefly Productions

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Ljubinka Klarić, koja je govorila o svojoj ulozi u seriji "Klan" čija se druga sezona trenutno prikazuje.

Klarićeva je rekla da se njen lik, Cveta, nije mnogo promenio u odnosu na prvu sezonu, da je i dalje "domaćica, potpuno izgubljena, pomalo infantilna, lakoverna, a svoju ravnodušnost dobija utapanjem u alkoholu".

Ljubinka Klarić u seriji "Klan 2" Promo/Firefly Productions
 

- Za mene je bio izazov. Ja sam dosta živa i energična glumica. Reditelj Boban Skerlić je tražio od mene da sva energija uđe unutra, a da sve polako izlazi napolje tako što ću biti potpuno mirna, a biću idiot - istakla je glumica.

Prema njenim rečima, "Klan" privlači publiku pre svega zato što "likovi u seriji nisu heroji".

Primetivši da su u našim serijama glavni junaci, kriminalci, prikazani kao heroji, pa "mlađi deo publike ima potrebe da se ugleda na njih", Klarićeva je ocenila da je u "Klanu" ipak zadatak umetnika da ih prikažu "na način da vam se zgadi".

Ljubinka Klarić u seriji "Klan 2" Promo/Firefly Productions
 

- „Klan“ se razlikuje od drugih serija koje se bave kriminalom zato što ima tarantinovski momenat, da i u tako crnim stvarima ima dosta humora i likovi nisu prikazani kao jako inteligentni - navela je glumica.

Ljubinka je istakla da je sa Skerlićeve strane bilo dosta hrabro i vrlo originalno što je za glavne uloge odabrao do tada nepoznate glumce - Nedima Nezirovića i Aleksandra Dimtirijevića, koji su se, po njenom mišljenju, pokazali fantastično.

Ljubinka Klarić u seriji "Klan 2" Promo/Firefly Productions
 

U matičnom Beogradskom dramskom pozorištu trenutnio priprema Molijerovu predstavu "Mizantrop" u režiji Juga Ðorđevića, koja će za nju biti izazov pošto igra naslovnu ulogu.

Prema njenim rečima, deo predstave će biti "klasičan Molijer u stihu", a biće i improvizacija "koje su uvek intrigantne i uzbudljive".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike