Đule otkriva zbog čega neće nastupiti na Beer festu i Egzitu: Čeka se drugačiji „Van Gogh“

03.07.2022

13:01

0

U oktobru publika može očekivati novi singl i video spot

Đule otkriva zbog čega neće nastupiti na Beer festu i Egzitu: Čeka se drugačiji „Van Gogh“
Copyright Zvonimir Đukić Đule / 24sedam/ Katarina Mihajlović

Bend “Van Gogh” održao je sjajan koncert u okviru 12. izdanja Arsenal festa u Kragujevcu, a frontmen sastava Zvonimir Ðukić Ðule rekao je da su sa publikom podelili visoki napon rokenrola i da im je bilo fantastično u razmeni energije sa fanovima.

- Ovo je drugi put da sviramo na Arsenal festu. Prvi put smo gostovali 2015. godine. Fantastično je da se ovakva atmosfera dešava u srcu Šumadije, a ne samo u Beogradu ili drugim gradovima. Imam sve pohvale za organizaciju. Ovo je pravi puls grada, po volji je publici. Drago mi je da su došli ljubitelji muzike iz celog regiona - ističe Ðukić.

"Van Gogh" na Arsenal festu Promo/Bojan Petrović
 

On je ukazao da je Arsenal festival različitog senzibiliteta, i da tome i jeste njegova prednost.

- Za ukus različite publike postoje izbori bendova, što je dobro, jer ideja i jeste da se dogode različiti senzibiliteti, ne da sve bude jednosmerno. Mi smo sa sjajnom publikom podelili visoki napon i bilo nam je zaista fantastično - smatra Đule.

I nakon tri godine, deseti studijski album „More bez obala“ (2019) i dalje je aktuelan. „Van Gogh“ redovno svira pesme sa tog materijala, kao što je veliki hit „Više te ne volim ko pre“.

"Van Gogh" na Arsenal festu Promo/Bojan Petrović
 

- Naš album „More bez obala“ je visoko kolorijski album, mi ga tako zovemo. Pun je koncertnih naslova. Možda imamo i privilegiju da se uljuljkamo u komfornoj zoni i da gradove koji su pred nama odsviramo još par godina na takav način. Međutim, iskreno, to nije naš stil. Imamo želju da se menjamo, da istražujemo, da promenimo stilove i svaki put smislimo nešto novo kada su naše pesme u pitanju - rekao je Đukić i najavio da se u oktobru može očekivati njihov novi singl i video spot.

Bend je osnovan 1986. godine i bliži se jubileju od četiri decenije postojanja, a beogradski roker je otkrio da ovog leta neće nastupati na Beer festu, iako su gotovo redovni na tom festivalu na Ušću na kome okupe barem 100. 000 ljudi, a preskaču i 22. izdanje festivala Exit u Novom Sadu.

- Verujemo da ćemo novim singlom i albumom sledeće godine predstaviti publici na spomenutim festivalima jedan novi i drugačiji „Van Gogh“ - najavio je Ðukić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike