Maneskin predvodi listu muzičara sa originalnim pesmama i obradama: Objavljena muzika iz filma "Elvis" (VIDEO)

25.06.2022

15:00

0

Ostin Batler, američki glumac koji igra naslovnu ulogu izvodi nekoliko numera

Maneskin predvodi listu muzičara sa originalnim pesmama i obradama: Objavljena muzika iz filma "Elvis" (VIDEO)
rev-1-ELVIS-0074r_High_Res_JPEG - Copyright Foto: Promo/Blitzfilm

Dugo očekivani muzičko-filmski spektakl “Elvis” reditelja Baza Lurmana stigao je u bioskope.

Film  prati  soundtrack  “V.A.- ELVIS OST” (RCA Records) sastavljen od  originalnih Elvisovih snimaka, obrada Elvisovih pesama u izvođenju raznih umetnika i originalnih pesama inspirisanih filmom.

Doja Cat je objavila vodeći singl iz filma, melodičnu i poletnu "Vegas" u kojoj  je na jedinstveni način obrađena čuvena Elvisova "Hound Dog".

Nastup na festivalu  Coachella Doja Cat je iskoristila da prvi put  tu pesmu izvede uživo, na oduševljenje publike i kritike.

Swae Lee & Diplo su  objavili pesmu "Tupelo Shuffle"ft.Gary Clark Jr ( Gary Clark Jr gra lik Arthura "Big Boy" Crudupa u filmu). Kuriozitet je da je  gradić Tupelo (država Mississipi), rodno mesto Elvisa Preslija, ali i Swae Lee i Diplo potiču odatle.

Måneskin su uradili fantastičnu obradu  "If I Can Dream", čiji je originalni  autor Walter Earl Brown.

Ovu pesmu mnogi povezuju sa govorom Martina Lutera Kinga JR, "I Have A Dream"(1963). Elvisova izdavačka kuća Gladys Music Inc. je  objavila singl "If I Can Dream" juna 1968.godine, samo dva meseca nakon ubistva Martina Lutera Kinga.

Ostin Batler, američki glumac koji igra naslovnu ulogu u filmu “Elvis”, izvodi nekoliko pesama na soundtracku, a do sada je objavljena “Trouble”.

Pop-kantri pevačica, Kacey Musgraves jednostavnim klaviriskim aranžmanom i prozračnim vokalima uspešno je dočarala emociju "Can't Help Falling In Love", koja je u njenoj obradi dobila eteričnost i dodatnu nežnost.

Ova pesma  se čuje u sceni kada se Elvis oprašta svoje ćerke Lisa Marie, ali i u scenama u kojima se pojavljuju Elvis i Prisila Presli.

“Cant’t Help Falling In Love” imaće još jednu verziju, remiks originala koji je uradio Mark Ronson.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike