Metal ikone Sepultura za 24sedam pred spektakl na Egzitu: Jedva čekamo da izađemo pred fanove iz Srbije!

30.06.2022

18:30

0

Autor: Danilo Krša

"Spremni smo da razmenimo dobre vibracije sa publikom čija očekivanja treba da budu kao i naša - veoma visoka", ističe basista benda Paulo Mlađi

Metal ikone Sepultura za 24sedam pred spektakl na Egzitu: Jedva čekamo da izađemo pred fanove iz Srbije!
profimedia-0243787389 - Copyright Profimedia

Pesma čuvenog metal benda Motorhead - "Dancing On Your Grave" inspirisala je davne 1984. godine braću Kavalera da se i sami okušaju u ovom tvrdom muzičkom žanru. Malo ko je tada znao da će novooformljeni sastav iz Brazila Sepultura (grob na portugalskom) u godinama koje su usledile ući u istoriju metal muzike i zauzeti svoje mesto među velikanima koji "praše" sa bina širom sveta.


Sada, skoro četiri decenije kasnije, publika na Petrovaradinskoj tvrđavi imaće priliku da uživa u oštrim rifovima i još oštrijim tekstovima metal ikona u okviru poslednje večeri predstojećeg EXIT festivala. Ovim povodom imali smo priliku da razmenimo nekoliko reči sa basistom benda Paulom Mlađim i otkrijemo šta nam Sepultura sprema za ovaj dugoočekivani nastup.
Sepultura Foto:Promo/Exit
 


Prošlo je dve i po godine od početka globalne pandemije, kako ste "preživeli" period karantina i kakav je osećaj sada, kada ste ponovo u mogućnosti da svirate pred publikom?

Bilo je zaista teško i odličan je osećaj ponovo raditi ono što najviše volimo! Posle toliko vremena vraćanje koncertima je nešto neverovatno!

Vaš poslednji studijski album "Quadra" doživeo je veliki uspeh kako kod kritičara, tako i kod fanova - da li spremate nešto novo i da li ćemo čuti neke od novih pesama na predstojećem nastupu na EXIT festivalu?

"Quadra" je bio veliki izazov za nas - pokušali smo da na jednom albumu predstavimo našu prošlost, sadašnjost i budućnost, nadam se da smo to i uspeli. I da, naravno, nemamo mira, stalno pravimo nešto novo, a naši verni fanovi imaće prilike da slušaju naše novije pesme na Petrovaradinu, kao i druge numere koje predstavljaju 30 i kusur godina dugu istoriju ovog benda.

Profimedia
 

Ove godine vi ste hedlajneri metal muzike na Tvrđavi, no, znamo da vam ovo nije prvi put u Srbiji - da li volite da nastupate ovde i da li su fanovi u Srbiji podjednako "pakleni" u odnosu na one širom sveta?

Svaki put kad smo dolazili ovde odlično smo se provodili, imali smo dobar odnos sa publikom koja nam je uvek vraćala istom merom kojom smo se i mi njoj davali. Svi jedva čekamo da ponovo izađemo pred naše fanove iz Srbije!

Da li ste uzbuđeni zbog predstojećeg nastupa na EXIT festivalu? Da li ste do sada čuli za ovaj, jedan od najvećih evropskih festivala? Šta fanovi mogu da očekuju od koncerta i da li spremate nešto specijalno za publiku u Novom Sadu?
 
Uzbuđenje raste iz dana u dan i radujemo se izlasku na binu. Spremni smo da razmenimo dobre vibracije sa publikom čija očekivanja treba da budu kao i naša - veoma visoka!

Exit 2021/Promo/Exit
 

Šta vas pokreće nakon više od 37 godina u ovom poslu? U čemu nalazite inspiraciju, pogotovo ako se uzme u obzir da ste i sami inspiracija velikom broju bendova koji se ugledaju na vas?


Ceo život radimo ono što najviše volimo... nije bilo lako, ali tako smo izabrali i u tome smo dobri. Inspiraciju nalazimo na mnogim mestima, crpimo je iz svakodnevnih iskustava - sve oko nas može da bude okidač za stvaranje nove pesme ili muzičke teme.

Kako izgleda vaša preprema za koncert? Šta vam prolazi kroz glavu kada istupite na binu pred nekim od najekstremnijih fanova na svetu? Da li imate specijalne pripreme u bekstejdžu - rituale ili govore kojima se bodrite pred nastup?

U tim momentima razmišljamo samo o tome da se što bolje provedemo, da uživamo u svakom momentu koji delimo sa publikom i da, naravno, zvučimo najbolje što možemo. Što se priprema tiče - ne, nikada nismo imali rituale, ali ono što svakako moramo da uradimo pre svakog nastupa jeste da se dobro zagrejemo - jer, zaista nije lako!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike