Preminula glumica iz serije "Grlom u jagode": Napustila nas u 70. godini nakon teške bolesti

02.04.2022

08:46

0

Igrala je u više od 26 predstava

Preminula glumica iz serije "Grlom u jagode": Napustila nas u 70. godini nakon teške bolesti
mirjana majurec facebook cb - Copyright Printscreen/ Facebbok/Minja Majurec

Divna iz serije "Grlom u jagode", odnosno jugoslovenska glumica Mirjana Majurec preminula je u 70. godini nakon duge i teške bolesti, potvrdilo je pozorište Gavella za Večernji.hr.

Mirjana je rođena u Splitu u 23. avgusta 1952. godine. Akademiju dramskih umetnosti završila je 1976. godine, a odmah nakon diplome zaposlila se u pozorištu Gavella, čija je bila stipendistkinja. Na daskama Gavelle prvi put nastupila je već 1973. godine u predstavi "Holderlin", a u matičnom pozorištu glumila je u još 26 predstava. Osim toga igrala je i dosta predstava gostujući u drugim pozorištima.

Prva filmska uloga bila joj je u filmu "Psihopati" 1974. godine, a nakon nje gledali smo je između ostalog i u filmovima "Izbavitelj", "Kraljeva završnica", "Kad mrtvi zapjevaju" i "Ispod crte", a na televiziji smo je gledali u serijama "Kapelski kresovi", "U registraturi", "Grlom u jagode", "Nepokoreni grad", "Velo misto", a za ulogu Bibe u seriji "Naši i vaši" dobila je nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta.

Printscreen/ IMDB
 

 

Iza sebe je ostavila dva sina, Luku iz prvog braka sa glumcem Ivicom Vidovićem i Ivana, sa drugim suprugom fudbalerom Marko Mlinarićem. 

Rak dojke dijagnosifikovan joj je u aprilu 2010. godine, a odmah je krenula s hemoterapijama.

- U mom životu nema mesta za predaju pa tek sam se počela boriti. Izgurat ću te opake hemoterapije i vratiti se još snažnija svojim glumačkim obavezama - rekla je ranije Majurec koja je nastavila sa glumom i nakon bolesti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike