Brus Vilis: Opasan momak koji može da zaplače

02.04.2022

17:45

0

Njegove prve uloge kritičari su „sekli“. Govorili su da nema talenta, da sa „seljačkom facom“, neće nikada biti zvezda.

Brus Vilis: Opasan momak koji može da zaplače
profimedia-0481486792 - Copyright Brus Vilis u filmu "Umri muški" Profimedia

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da Brus Vilis napušta glumu. Fanovi su bili u neverici ali to je zapravo bila stara vest koju niko nije želeo da prihvati sve dok nije postala neminovnost. Teško da je iko ikada mogao prepostaviti da će se glumačka karijera akcionog heroja baš na ovaj način završiti.

U zvaničnom obraćanju javnosti prošle nedelje glumčeva porodica je potvrdila da on boluje od afazije.

- Brusovoj velikoj podršci, mi kao porodica želimo da saopštimo da naš voljeni Brus ima zdravstvenih problema i da mu je nedavno dijagnostikovana afazija koja je uticala na njegove kognitivne sposobnosti. Zbog posledica bolesti Brus je odlučio da se povuče iz karijere koja mu je mnogo značila - pisalo je u saopštenju porodice Brusa Vilisa.

Brus Vilis u filmu "Umri muški" Profimedia
 

Kako su dalje naveli u saopštenju:

- Ovo je veoma težak trenutak za sve nas i cenimo vašu bezuslovnu ljubav, saosećanje i podršku. Kroz sve ovo prolazimo kao jaka porodica, a vas kao obožavaoce smo hteli da uključimo u sve jer znamo koliko vam on znači, kao i što vi njemu značite. Kao što je Brus uvek govorio: "živite" i svi zajedno planiramo tako i da uradimo – piše u saopštenju koje su potpisale supruga Ema, bivša supruga Demi Mur i Vilisova deca.

U poslednje vreme Brus Vilis bio je angažovan na mnogo akcionih filmova ali uloge nisu bile ni nalik onome što zna i ume. Lošu glumu pripisavali su “tezgarenju”, lenjosti, a producenti su pokušavali da spasu stvar tako što su skraćivali tekstove koje treba da izgovori ali istina je bila mnogo teža i tužnija.

Profimedia
 

Organizatori nagrade “Zlatne maline” su ove godine čak imali kategoriju koja je posvećena samo lošoj glumi Brusa Vilisa, međutim kada je javno obelodanjena njegova dijagnoza, povukli su nagradu.

- Ako je nečije zdravstveno stanje faktor u donošenju odluka ili učinka, priznajemo da nije prikladno dati mu nagradu – naveli su organizatori “Zlatne maline” a potom dodali da im je zaista iskreno žao zbog dijagnoze holivudske zvezde.

Ipak uprkos dijagnozi koje je on očigledno svestan, Brusa ne napušta humor tako prepoznatljiv za njega. Tako je jedan glumac ispričao anegdotu sa nedavnog snimanja kada je Brus izgubio pamćenje u jednom trenutku.

- Znam zašto si ti ovde i znam zašto si ti ovde, ali zašto sam ja ovde? - pitao je jednom dvojicu članova ekipe na setu.

Brus Vilisu filmu "Boja noći" Profimedia
 

Brus Vilis rođen je kao najstarije dete Marlene i Dejvida Vilisa. Majka mu je bila bankarka, a otac je bio profesionalni vojnik. Vremenom, Brus je dobio dva brata Roberta i Dejvida, a zatim i sestru Florens. Bio je mali kada se cela porodica preselila u Nju Džersi.

Rođen je na zapadu Nemačke u mestu Idar – Oberštajn, 19. marta 1955. godine. Jubilarno na svoj pedeseti rođendan, izabran je da bude počasni ambasador svog rodnog mesta u Nemačkoj.

U srednjoj školi, njegovi roditelji su se razveli što je ostavilo velike posledice na njega, pa je počeo da muca. Ova govorna mana prestala je tek kada se popeo na pozorišnu scenu, koja je, prema njegovim sopstvenim rečima, bila beg od svih problema kroz koje je prolazio.

Tokom srednje škole, pokazao je talenat i prema rvanju, ali nije mogao da mu se posveti zbog niza povreda ramena koje je imao. Zbog loše materijalne situacije svoje porodice radio je kao noćni čuvar u jednoj nuklearki, pa kada mu je kolega poginuo na dužnosti, postao je konobar, sve dok se nije posvetio glumi.

Brus Vilis u filmu "Armagedon" Profimeia
 

Njegove prve uloge kritičari su „sekli“. Govorili su da nema talenta, da sa „seljačkom facom“, neće nikada biti zvezda.

Za sebe tvrdi da je suprotnost od opasnih momaka koje je često igrao kao jedan od najplaćenijih glumaca svih vremena. Govorio je za sebe da je nežan i plašljiv.

Prvu slavu stekao je kada je zajedno sa Sibil Šepard igrao u seriji “Slučajni partneri”, gde je uz sjajnu Sibil, fanove osvajao neodoljivim šarmom.

Nakon toga usledila je uloga Džona Meklejna u filmu “Umri muški” iz 1988. godine, koja ga je vinula u holivudsku orbitu.

Malo je poznato da su ulogu Džona Meklejna odbili i Silvester Stalone i Arnold Švarceneger. Ipak, nešto kasnije sva tri glumca su se “uortačila” i otvorili čuveni lanac restorana “Planet Hollywood”, koji je krajem devedesetih bankrotirao.

Profimedia
 

Njegove uloge bile su nezaboravne i u „Armagedonu“, „Šestom čulu“, „Dvanaest majmuna“, “Petom elmentu”, “Boji noći” …

Procenjuje se da bogatstvo Brusa Vilisa iznosi oko 150 miliona američkih dolara.

Interesantno je da je Vilis odbio ulogu u legendarnom filmu „Duh“, filmu koji je Demi Mur sa kojom se 1987. godine venčao, vinuo u zvezde.

Susret Demi Mur i Brusa Vilisa je bio sudbinski, a venčali su se nakon samo tri meseca veze, u Las Vegasu.

- Upoznali smo se na snimanju filma "Stakeout", kada mi je pomerila pamet. Imao sam devojke i pre nje, ali nijedna joj nije bila ni do kolena. To su sve bile neke usputne veze bez strasti i hemije, a sa Demi je bilo neverovatno.

Valjda smo i zbog toga danas ostali dobri prijatelji. Ona je bila prava žena za mene, njen pogled je umeo i da me nasmeje i da me rastuži. S njom se nikada nisam folirao, pred njom nikada nisam glumio i izuzetno sam je voleo – s osmehom je pričao Brus koji sa slavnom glumicom ima tri ćerke, Rumer, Skot La Ru i Talihu Bel.

Profimedia
 

Zabeleženo je da je odbio svojevremeno da da svoju podršku predsedničkom kandidatu Republikanske stranke Bobu Dolu , koji je oštro kritikovao Demi Mur, povodom njene uloge u filmu „Striptiz“.

Ipak, posle trinaest godina braka, početkom 2000. godine par se razveo, a njih dvoje su ostali veoma dobri prijatelji.

- Ne mogu da kažem zbog čega smo se razveli, ne želim ni da lažem, a ne želim ni da otkrivam delove svoje najdublje intime jer me to boli. Znam samo da sam razočarao sebe i kao suprug i kao otac, nisam se snašao u tim ulogama, a kada je naš razvod bio konačan, čak sam i zaplakao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Ne stidim se i ne mislim da sam manje muškarac zbog toga. Sećam se da je moj prijatelj Vil Smit došao kod mene kada se Demi iselila i da sam se napio kao stoka. Bio je to kraj jednog mirnog porodičnog života na koji sam nekako bio navikao. Mada, drago mi je što mi ćerke to nisu zamerile i što sam sa njima ostao u dobrim odnosima. Redovno se viđamo i volim ih najviše na svetu – opisao je ovu životnu fazu.

Iako su se razveli, živeli su na samo nekoliko kilometara udaljenosti, a nedavno tokom karanitna zbog pandemije bili su zajedno sa ćerkama.

Nakon braka sa Demi Brus se oženio sa modelom Emom Heming sa kojom je dobio dvoje dece.

Profimedia
 

Brus se bavio i muzikom, imao i svoj bend, a njegova verzija hitova „Sačuvaj poslednji ples za mene“ i „Ispod doka“, može se meriti s najvećim pevačkim zvezdama.

Glumačka karijera Brusa Vilisa definitvno je završena, ipak preostalo je još nekoliko njegovih filmova da se odgleda koje je snimio u protekle tri godine. Jedan od njih je i sa čuvenom bokserskom legendom Majkom Tajsonom.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike