Janko Popović Volarić: Biciklom iz Zagreba u Beograd zbog čudnog razloga

20.03.2022

13:01

0

„U serijskoj produkciji u regionu preovladavaju mračne teme“, ističe popularni hrvatski glumac

Janko Popović Volarić: Biciklom iz Zagreba u Beograd zbog čudnog razloga
_DSC6125 - Copyright Janko Popović Volarić, serija "Čudne ljubavi" Promo/Firefly

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Janko Popović Volarić koji je govorio o svojim ulogama u pozorišnoj predstavi "Veliki Getsbi" u beogradskom "Maldenianumu" i seriji "Čudne ljubavi".

Popović Volarić je rekao da je do sada gostovao sa hrvatskim predstavama i snimao u Srbiji, ali nije igrao u srpskoj pozorišnoj produkciji pa mu se činio kao "zamamni zalogaj" uloga Toma u nedavno obnovljenom "Velikom Getsbiju", pogotovo što jako voli istoimenu knjigu pisca Skota Ficdžeralda.

Janko Popović Volarić Foto: Zvonimir Ferina
 

Glumac je istakao da je to lik kakvih poznajemo puno u stvarnom životu - bahat, arogantan, neempatičan, samouveren...

- Često kod negativaca bude najuzbuljiviji deo tražiti otkuda to ide. Čini mi se da većina takvih ljudi ima problem sa samim sobom, sa nekakvom svojom neslobodom i nesigurnošću, koje onda iskazuju sigurnošću koja je lažna. Privatni život je nešto od čega beže, pokrivaju ga statusom i glasnoćom - rekao je glumac.

Govoreći o nedavno prikazanoj mini seriji "Čudne ljubavi" reditelja Nikole Koja, Popović Volarić je naglasio da je, kada se priča o nekom snimanju, "klišeizirani odgovor svih glumaca da je atmosfera bila sjajna, a ovde je stvarno bilo nešto posebno".

Janko Popović Volarić Tanjug/Dragan Kujundžić
 

- Atmosfera je bila fina, topla i stvarno odlična. Nešto je tu do Koje, scenarija i plejade odličnih glumaca, kako starijih, tako i mlađih. Nešto se čudno dogodilo. Mislim da se u seriji oseća toplina ispresecana od gušenja od smeha.

Popović Volarić je dodao da mu je u skladu sa naslovom "Čudne ljubavi" i sam taj projekat krenuo čudno pošto je biciklom došao na prvu probu iz Zagreba.

Foto: Zvonimir Ferina
 

Prema njegovim rečima, u serijskoj produkciji u regionu "preovladavaju mračne teme“.

- Imamo jako jeftin humor ili jako dramatičnu socijalnu dramu sa potkom ratne tematike. Mislim da bi bilo zgodno da postoji pametniji humor i neke druge stvari. Urbanih priča je jako malo. Ali, kako produkcije rastu i sve više se spajaju u univerzalnu regionalnu, mislim da će biti sve više projekata, pa će iz toga izaći kvalitet - zaključio je Popović Volarić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike