Goran Bogdan: Uloge osećam pod jezikom

11.03.2022

19:50

0

"U poslednje vreme se snima puno, kvantitet nužno rađa kvalitet, tako da se svi nalazimo u nekoj renesansi što se tiče snimanja, produkcija, serija...", ističe popularni glumac

Goran Bogdan: Uloge osećam pod jezikom
vlcsnap-2022-02-09-12h35m29s921 - Copyright Serija "Močvara 2" Promo/Firefly

Nakon što smo ga zavoleli kao Branoša u seriji "Područje bez signala",  popularnog glumca Gorana Bogdana gledaćemo od ovog vikenda i kao  inspektora Nikolu Krsmanovića, u novoj sezoni serije "Močvara" (subotom  i nedeljom na RTS 1).

Serija ima deset epizoda, a njen glavni glumac poručuje gledaocima da očekuju spektakl.

 - Mislim da je to jedna  posvećena, kvalitetna, i sigurno dobra serija. Ova sezona je potpuno drugačija od prve, koja je bila mračna i teška. To je lepota pisanja Milene Marković i režije Olega Novkovića, sa kojima mi je čast da radim. Ovo je kao neka druga serija, ko nije gledao prvu sezonu, moći će potpuno da isprati drugu - ističe glumac.

Goran Bogdan u drugoj sezoni serije "Močvara" Promo/Firefly
 

On je objasnio da se radnja u novoj sezoni odvija u Vojvodini, dok su dešavanja iz prve sezone  bila smeštena u Beogradu.

 - Novi su likovi, imamo puno kolega iz Mađarske, pa se i priča mađarski, a drugo podneblje i drugi jezik automatski te izmeštaju u neki novi svet - kaže Bogdan i dodaje da  njegov lik inspektora Nikole, i u novoj sezoni nastavlja da se bori.

- Autodestruktivac je, tempirana bomba, on je stalno negde na rubu. Pomaže drugima zato što valjda sebi ne može pomoći. On stalno tinja, a  Vojvodina ga malo uzemlji i smiri, zaljubi se... - ispričao je Bogdan.

Goran Bogdan Promo/Firefly
 

Glumac se dotakao i regionalne saradnje, kada su u pitanju TV  projekti.

 - Događa se nešto dobro za našu struku, u poslednje vreme se snima puno, kvantitet nužno rađa kvalitet, tako da se svi nalazimo u nekoj renesansi što se tiče snimanja, produkcija, serija...", ističe ovaj umetnik i dodaje da je ubrzanje u produkciji serija trend koji je zapravo počeo i pre pandemije koronavirusa, ali da smo sa koronom počeli više da gledamo  televiziju.

Serija "Močvara 2" Promo/Firefly
 

Govoreći o tome kako bira uloge, Goran Bogdan kaže da to radi „po nekom
senzibilitetu koji nije stalan, koji se menja i plivajući je".

- Zavisi od perioda života, u kom se stanju ja nalazim, nekad mi paše više jedno nekada drugo. To jednostavno osetiš pod jezikom - opisao  je i dodao da je lepota u tome da se „kada se dobije uloga, na njoj radi", čime glumac može svaku ulogu da pretvori u onu koju je oduvek priželjkivao.

Goran Bogdan Promo/Firefly
 

Nova sezona "Močvare" može da se prati od 12. marta, subotom i nedeljom u 20 časova na Prvom programu RTS-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike