Sloboda Mićalović u centru pažnje, crveni tepih, osmesi i ovacije: Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji" (FOTO)

10.03.2022

06:30

0

Emotivna filmska priča o dvojici momaka koji žive svoje snove bazirana je na stvarnim događajima i inspirisana poznatim leskovačkim porodicama

Sloboda Mićalović u centru pažnje, crveni tepih, osmesi i ovacije: Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji" (FOTO)
bilo_jednom_u_srbiji_09032022_0038 - Copyright Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji" ATA Images/Amir Hamzagić

Film "Bilo jednom u Srbiji" autora i producenta Zvonimira Šimuneca i reditelja Petra Ristovskog, priča o Leskovcu - srpskom Mančesteru - koji postaje deo Evrope između dva svetska rata, sinoć je premijerno prikazan pred beogradskom publikom u Kombank dvorani.

U pitanju je kostimirana istorijska melodrama o tome kako je Leskovac postao srpski Mančester, a publika u Kombank dvorani imala je prilike pre projekcije da vidi protagoniste ovog filma na crvenom tepihu.

Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji" ATA Images/Amir Hamzagić
 

U centru pažnje je bila Sloboda Mićalović, ali su i njene kolege Viktor Savić, Nemanja Oliverić i Teodora Ristovski izazvali veliko interesovanje medija, a ako tome dodamo i publiku koja je u velikom broju došla da pogleda ovo ostvarenje, možemo reći da je u pitanju film koji ne treba propustiti i koji donosi nešto novo na trenutno vrlo bogatoj mapi srpske kinematografije.

Teodora Ristovski je izjavila da bi je obradovalo kada bi ljudi sa osmehom izlazili iz bioskopa posle projekcije ostvarenja "Bilo jednom u Srbiji".

- Osmeh i dobro raspoloženje su nam neophodni u ova turbelentna vremena. Naš film poručuje svima da treba biti uporan poput Coneta koji je uspeo da preživi sve i uradi mnogo toga dobrog za zajednicu kojoj pripada. Zajedništvo i vera u bolju budućnost su potrebni i nama u ovom trenutku - istakla je glumica.

Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji" ATA Images/Amir Hamzagić
 

Reditelj filma Petar Ristovski napomenuo je da je imao veliku odgovornost u procesu nastanka ovog ostvarenja.

- Svestan sam da se u Srbiji rado gledaju filmovi epohe, a posebnu odgovornost sam imao prema Leskovčanima i njihovom gradu. Probali smo da predstavimo Leskovac kao razvijeni grad između dva svetska rata, a ljude u njemu kao vredne vizionare - rekao je Ristovski.

Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji" ATA Images/Amir Hamzagić
 

Ova romantična drama sa primesama komedije, u produkciji "Le Filma", autora i producenta Zvonimira Šimuneca i u režiji Petra Ristovskog, donosi priču kako je od orijentalne kasabe Leskovac postao moderan evropski gradić i kako je orijentalnu nošnju zamenila bečka i pariska moda.

Emotivna filmska priča o dvojici momaka koji žive svoje snove bazirana je na stvarnim događajima i inspirisana poznatim leskovačkim porodicama.

Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji" ATA Images/Amir Hamzagić
 

Film je snimljen na autentičnim lokacijama i na melodičnom leskovačkom dijalektu.

U filmu igraju Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Dragan Petrović Pele, Mira Banjac, Ivan Bekjarev (1946-2020), Dragan Boža Marjanović i mnogi drugi.

Publika je ovacijama nagradila poklon ekipe filma "Bilo jednom u Srbiji" nakon beogradske premijere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike