Otvaraju se žive rane i Krsmanović ide do dna: Sve o drugoj sezoni „Močvare“ (FOTO/VIDEO)

09.03.2022

16:29

0

U nastavku serije ubistvo divlje devojke pokvariće prividnu idilu u Senti i obelodaniti mračne tajne u koje je upletena moćna porodica Garčević, ali i drugi žitelji

Otvaraju se žive rane i Krsmanović ide do dna: Sve o drugoj sezoni „Močvare“ (FOTO/VIDEO)
vlcsnap-2022-02-09-13h53m30s066 - Copyright Goran Bogdan u drugoj sezoni serije "Močvara" Promo/Firefly

Serija "Močvara" u novih deset nastavaka menja mrak Beograda za sunčanu ravnicu i grad Sentu, ali ostaje noar atmosfera iz prve sezone pošto glavni junak inspektor Krsmanović, koga igra Goran Bogdan, ovde istražuje niz okrutnih ubistava, najavila je danas autorska ekipa.

Konferencija za novinare povodom početka emitovanja "Močvare 2" Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Na konferenciji za novinare povodom druge sezone "Močvare", koja od 11. marta počinje da se emituje na televiziji Superstar, a 12. marta na RTS-u, scenaristkinja Milena Marković je rekla da je ideja reditelja i kokreatora serije Olega Novkovića bila da Krsmanović promeni sredinu.

- Za razliku od Beograda koji u noaru i daje zanos i čar mraka, ovde je potpuno druga situacija. Kao uglačani kamen ispod kog se nalazi klupko zmija. Izgled idilične varoši, suncokreta i boja prirode, su zapravo doprineli da se podcrta mračna priroda zločina u seriji. Kontrast je bio jako zanimljiv - navela je Markovićeva.

Konferencija za novinare povodom početka emitovanja "Močvare 2" Tanjug/Dragan Kujundžić
 

U nastavku "Močvare" ubistvo divlje devojke pokvariće prividnu idilu u Senti i obelodaniti mračne tajne u koje je upletena moćna porodica Garčević, ali i drugi žitelji. U istrazi se Krsmanoviću i Milki Bjelić, koju igra Jana Milić, pridružuje inspektor Atila Varga u tumačenju Roberta Ožvara.

Markovićeva je rekla da je radnja "Močvare" premeštena u Sentu, između ostalog, zbog toga što je autorima serije bila bitna multikulturalnost sredine.

- U priču sam uvela mađarsku liniju. Znam da Mađari imaju izuzetna pozorišta i glumce, bila nam je čast da radimo sa njima - istakla je scenaristkinja.

Serija "Močvara 2" Promo/Firefly
 

Priznavši da pre poziva za drugu sezonu nije gledao "Močvaru", niti filmove Novkovića, Ožvar je rekao da se nakon toga upoznao sa rediteljevim ostvarenjima kao što je "Beli, beli svet" (2010), i da mu je drago da "Oleg teži art filmovima", dok mu je naknadno gledanje prve sezone bilo "važno za pripremu karaktera".

Ožvar je za lik inspektora Varge nadahnuće pokušao da pronađe iz "realnog života, konkretnih situacija iz ličnog iskustva, a delom iz raznih filmova i serija", dok je za delove serije odigrane na mađarskom jeziku rekao da su "u skladu sa geografskim odrednicama".

Serija "Močvara 2" Promo/Firefly
 

- Normalno je da ljudi pričaju međusobno na svom maternjem jeziku. To je naturalistički pristup. Iskreno, jako mi je drago što većinska publika ima priliku da čuje mađarsku melodiju u udarnom terminu - izjavio je Ožvar.

Oleg Novković je rekao da se postojeća "mračna i privlačna atmosfera" serije prelila i u drugu sezonu, ali da postoje razlike - između kasne jeseni u prvoj sezoni i sada leta, kao i tmurnog i sivog Beograda i beskrajne ravnice i ljupke vojvođanske varoši.

Serija "Močvara 2" Promo/Firefly
 

- Bio je veliki izazov da spojimo te dve sezone i da to zaista bude nastavak onoga što je bilo, a da s druge strane krenemo dalje i donesemo nešto novo. U prvom delu našeg junaka pritiska mračna priča iz prošlosti, gde očekujemo da se rasplete, a ovde imamo klasičan zaplet ko je ubica, i to ćemo saznati tek na kraju - naveo je Novković.

Prema njegovim rečima, u drugoj sezoni se deo u Beogradu odvija kao kontraradnja glavnoj priči u Senti, gde se sudaraju razni svetovi Mađara, izbeglica, siromašnih i bogatih porodica, dok je dolazak niotkuda jedne devojke "kamen koji izaziva lavinu, niz događaja u glavnoj priči".

Serija "Močvara 2" Promo/Firefly
 

Govoreći o razvoju lika Krsmanovića u nastavku serije, umesto odsutnog Gorana Bogdana koji sa granice nije uspeo da stigne na promociju, Milena Marković je otkrila da je postao otac "a ne spada u muškarce koji se dobro snalaze u toj situaciji".

- Njega smo potpuno ogolili i doveli do dna - rekla je Markovićeva, dok je Novković dodao da Krsmanović "u potrazi za identitetom dolazi do rešenja šta stvarno jeste i šta je njegova skrivena prošlost".

- Nadam se, to će biti veliko iznenađenje - istakao je Novković.

Serija "Močvara 2" Promo/Firefly
 

U nastavku "Močvare", Miloš Timotijević je lokalni moćnik i kontroverzni biznismen Željko Garčević, i priznao je da mu je bilo zadovoljstvo da igra u "nečemu što je noar, gde je sve što se vidi na prvi loptu samo slika ispod koje je najvažnije".

- Kolorit se promenio, to je ono što je možda ključno. Jer nije isto snimati jesen i zimu u Beogradu i leto u Vojvodini. Nekako, prva sezona je bila pretežno sivo-marčna a ova je žuto-narandžasta. Vrućina donosi jednu vrstu pritiska - rekao je Timotijević.

Serija "Močvara 2" Promo/Firefly
 

Sonja Kolačarić koja igra lekarku je istakla "divne lokacije i zamak u Senti" kao "idilične okolnosti u suprotnosti sa morbidnom atmosferom u seriji", gde "svaki lik ima svoju tajnu i do samog kraja nećemo znati šta ko čuva i krije".

Serija "Močvara 2" Promo/Firefly
 

Glumica Katarina Marković je kao ljubitelj dobrog trilera primetila da u nastavku "Močvare" "ništa nije onako kako izgleda".

Anja Pavićević igra razmaženu tinejdžerku iz porodice Garčević koja "gledoacima može izgledati kao vrlo iritantan lik ali videće se šta je nagoni", dok joj snimanje slobodnih scena nije predstavljalo problem usled velikog poverenja prema ekipi i verovanju u cilj.

Ekipi serije se pridružio bosanskohercegovački glumac Muhamed Hadžović koji je rekao da "Močvaru" "ne možete a da ne gledate" jer su "Oleg i Milena veliki majstori", a lično voli tu vrstu materijala u kojem glumac ide "do kraja, kada se otvaraju žive rane i nema zadrške".

Iza "Močvare" stoje produkcijska kuća Fajerflaj i Telekom Srbija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike