Miloš Biković o svom najnovijem ruskom filmu: Ne postoje slučajni susreti (FOTO)

06.03.2022

11:00

0

"Danas imamo ne samo realnost koja je često mračna i ne raduje nas mnogo, nego imamo mnogo filmova koji su mračni, tamni. Ovakvi su retki, da uspeju da nas nasmeju i oraspolože".

Miloš Biković o svom najnovijem ruskom filmu: Ne postoje slučajni susreti (FOTO)
Sve je uspešniji: Miloš Biković - Copyright Foto: Marko Edge

Ruska ljubavna komedija "Hoću muža" sinoć je imala srpsku premijeru u okviru Festa, gde je tumač jedne od glavnih uloga Miloš Biković rekao da je reč o filmu "koji slavi život".


Pred projekciju u bioskopu "Sinepleks galerija Beograd", Biković je rekao novinarima da mu mnogo znači učešće filma "Hoću muža" na Festu, gde je ove godine i član žirija Glavnog takmičarskog programa.
Foto: Marko Edge
 

- Kad sam bio student dolazio sam na Fest i gledao sam ga kao na manifestaciju gde ću možda jednog dana moći da prikažem svoj film. Iako (''Hoću muža'') nije u tamkmičarskom programu, opet je čast da ga predstavim na Festu, pored toga što sam u žiriju - istakao je Biković.

Biković i Kristina Asmus igraju, uz Marinu Aleksandrovu, Sergeja Gileva, Juliju Aug i Sergeja Komarova, u filmu u kome uspešnoj i verenoj novinarki Ljubi se sve u životu odvija po planu dok ne pozajmi telefon od slučajnog prolaznika Sergeja, što pokrenuće seriju neočekivanih događaja.

- Ovo je film koji slavi život i ljubav. Danas imamo ne samo realnost koja je često mračna i ne raduje nas mnogo, nego imamo mnogo filmova koji su mračni, tamni. Ovakvi su retki, da uspeju da nas nasmeju i oraspolože - istakao je Biković.

Foto: Marko Edge
 

Prema njegovim rečima, film rediteljke Sonje Karpunine govori o tome da "ne postoje slučajni susreti", kao i "koliko život može da bude ponekad apsurdan i divan, i kada deluje da je nešto katastrofa, to može da otvari vrata za neke promene".

Film "Hoću muža" u produkcijski kuća Pik medija i Start rađen je tri godine, imajući u vidu godinu i po dana priprema i odlaganja zbog pandemije kovid-19, a snimalo se u Kalinjingradu i Moskvi.

- Kalinjingrad je dao posebnu atmosferu i notu filmu. Kada radite film ne znate da li će se taj rad na kraju isplatiti i da li će ga publika prepoznati. Na kraju se složi tek kad ga pogledate u sali sa publikom. Pogledao sam ga sa publikom u Kalinjingradu i imam utisak da smo dobili kvalitetan film - rekao je srpski glumac.

ATA/M.M.
 

Film "Hoću muža" potpisuje autorska ekipa hit komedije "Sluga“ (2019), najgledanijeg ruskog filma svih vremena sa Bikovićem u glavnoj ulozi. Srpski glumac je rekao da ne zna da li će "Hoću muža" u Rusiji "prevazići uspeh ''Sluge'' jer je bio neka vrsta fenomena".


- Imao sam čast i prviliegiju da se na različitim tržištima otvorim kao glumac. Na (pozorišnoj) sceni dobijam tragične junake, ovde sam počeo u sportskoj melodrami ''Montevideo'', pa u krimi drami. U Rusiji igram komedije i drame. Imam sreću. Za glumca je blagoslov kada može da bude različit - ocenio je Biković.
Foto: Marko Edge
 

Upitan da prokomentariše trenutnu političku situaciju između Rusije i Ukrajine, Biković je kratko rekao: "Sigurno da je velika neizvesnost i ta neizvesnost se reflektuje na sve grane života, pa tako i na kulturu i umetnost".

Početak redovnog bioskopskog prikazivanja filma "Hoću muža" planirano je od 24. marta u Srbiji i regionu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike