Ivan Bosiljčić ekskluzivno za 24sedam o ulozi sultana Mehmeda u novoj ruskoj seriji (FOTO/VIDEO)

28.02.2022

12:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Uz popularnog glumca zapaženu ulogu u ovom projektu ima i Milena Radulović

Ivan Bosiljčić ekskluzivno za 24sedam o ulozi sultana Mehmeda u novoj ruskoj seriji (FOTO/VIDEO)
Ivan Bosiljčić - Copyright Promo/Nemanja Živković

Karijera Ivana Bosiljčića već više od dve decenije traje nesmanjenim intezitetom, obeležena autentičnim ulogama i projektima. Iako spada u red najtraženijih i najboljih domaćih glumaca, u vreme televizijske i filmske revolucije u Srbiji, odlučio je da rizikuje i proširi granice svog umetničkog puta do Rusije i drugih zemalja u kojima je spoznao nove izazove i jedan drugačiji svet u kome je nadogradio svoj talenat i svoju ličnost.

Promo/Nemanja Živković
 

U susret večerašnjoj premijeri serije „Janjičar“ na Prvom kanalu Ruske televizije donosimo vam ekskluzivne fotografije i snimke viskobudžetnog projekta u koji je uloženo skoro 2 miliona evra.

Serija od 12 epizoda snimana je u Rusiji i u Turskoj, a uz Bosiljčića zapaženu ulogu ima i glumica Milena Radulović. Naše zvezde igraju u ovoj istorijskoj drami uz miljenika ruske publike Iliju Malakovog kog smo gledali u čuvenoj “Legendi o Kolovratu”.

Ivan Bosiljčić, serija "Janjičar" Foto: Privatna arhiva/Ivan Bosiljčić
 

U centru priče koja se odgirava krajem 16. veka je mladi kozak Aleksej koji, da bi ispunio poslednju očevu želju, kreće na hodočašće u tuđinu, na poklonjenje Presvetoj Bogorodici. Put ga vodi kroz dvor sultana Otomanske imperije, gde biva zarobljen i pretvoren u janjičara. Aleksej ne gubi nadu, uspeva da pobegne iz sultanovog utvrđenja, da pronađe i spasi svoju ljubav i vrati se u otadžbinu.

Ivan Bosiljčić u seriji "Janjičar" Promo/Mars Media
 

Za portal 24sedam Ivan Bosiljčić otkriva detalje o svojoj ulozi i izazovima koje je ova serija stavila pred njega:

- Poziv za ovaj veliki istorijski projekat koji smo snimali u Istanbulu, Moskvi i na Krimu dobio sam od produkcijske kuće ,,Mars media“ sa kojom sam sarađivao pre pet godina na svom prvom ruskom projektu, seriji „Hotel Rusija“, takođe prikazanoj na Prvom kanalu Ruske televizije. Priča rasvetljava istorijske okolnosti tog vremena i usred njih nekoliko priča u ljubavi - ističe Bosiljčić i dodaje:

Ivan Bosiljčić, serija "Janjičar" Foto: Privatna arhiva/Ivan Bosiljčić
 

- Dopala mi se uloga sultana Mehmeda čim sam je pročitao, pre svega jer nije jednoznačno napisana. Kroz priču se otkriva unutrašnji svet otomanskog vođe koji je nasledio tron, a po svojoj prirodi i karakteru je bio umetnik. Eskalacija konflikta vojskovođe i umetnika u jednoj ličnosti mi je bila vrlo zanimljiva za tumačenje. Partnerka mi je bila Milena Radulović i zaista mislim da smo imali sjajne glumačke momente u ovoj priči - zaključuje popularni glumac.

Kasting za seriju bio je jedan od najvećih izazova za produkciju, budući da u “Janjičaru”, osim srpskih i ruskih, učestvuju i osetijski, jermenski, azerbejdžanski, gruzijski i glumci iz Litvanije, a zanimljivo je i to da je za snimanje serije korišćena je scenografija Netfliksovog serijala “Uspon Otomanskog carstva” u Istanbulu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike