Branka Pujić: Vratila bih komisiju za šund

30.12.2021

20:25

0

Glumica ističe da postoji i "višak zamlaćivanja oko trivijalnih, nepotrebnih tema i prepričavanja na nivou skoro pa ogovaranja"

Branka Pujić: Vratila bih komisiju za šund
Branka Pujić Tanjug/Miloš Milivojević

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Branka Pujić, koja je govorila o svojoj ulozi u projektu "Šetnja sa lavom" za koji je scenario napisao njen kolega Andrej Šepetkovski.

Pujićeva je ocenila da serija "Šetnja s lavom" iz drugačijeg ugla, malo izmešteno i pomereno posmatra stvari baveći se smislom života, pri čemu se "sudaraju različiti svetovi koje povezuje usud".

- Drago mi je zbog Andreja da je imao hrabrosti da se upusti u tako nešto. To su živopisni likovi i odnosi, ali hrabro je, a publika će videti zašto. Mislim da je reditelj Filip Čolović odlično pročitao njegov tekst, da je napravio odličnu glumačku podelu i da će biti jako dobro - rekla je glumica.

Branka Pujić Tanjug/Miloš Milivojević
 

Scenario je nastao na osnovu predstave koju je napisao Šepetkovski, a Pujićeva ističe da u "Šetnji s lavom" "ima nečeg pozorišnog".

- Andrej je u ovom projektu doneo svoje poznavanje pozorišta, iz vizure glumca je obojio likove. Ima neku specifičnu težinu i utemeljenje koje mnogo pomaže i glumcima i celom timu da razigra ono što je dato - ističe glumica.

Upitana kako gleda na trenutnu veliku proizvodnju televizijskih serija kod nas, Branka Pujić je rekla da joj je kao profesorki Fakulteta dramskih umetnosti drago što studenti imaju mogućnost da pokažu šta znaju i koliko su daroviti i sjajni.

Ocenila je da je dobro što se povećala šansa da zaigraju pred kamerama, pogotovo ako se radi o projektu koji ima "specifičnu težinu, dubinu, snagu".

Branka Pujić Tanjug/Miloš Milivojević
 

Glumica je dodala da postoji i "višak zamlaćivanja oko trivijalnih, nepotrebnih tema i prepričavanja na nivou skoro pa ogovaranja".

Prema njenim rečima, potrebno je ponuditi "neke dublje sadržaje, nešto što će pokrenuti ono najbolje, empatiju, razmišljanje o smislu života".

- Nije u redu da svašta ide. Ja bih definitivno vratila komisiju za šund - priznala je glumica.

Nedostatak romanse u našoj kinematografiji Pujićeva objašnjava time što je "možda interes postao toliko važan da smo se udaljili od ljubavi".  

- Verujem da će ljubav spasti svet, kao što i umetnost može to da uradi. Ne volim da gledam krvoprolića, izbegavam ratne filmove. Ne bežim od istine i stvarnosti, ali volim da se sve to podigne na viši nivo. Zato umetnost i služi, da ne bude banalna, direktna i bukvalna.

Branka Pujić Tanjug/Miloš Milivojević
 

Glumica je naglasila da „navija za ljubav“ i da želi da bude više ljubavnih tema u filmovima i serijama.

- Svoje studente učim pre svega da budu svoji, da razvijaju svoju kreativnost, slobodu, hrabrost... da nađu svoje istomišljenike i da zajednički stvaraju i menjaju svet - zaključila je glumica.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug