Big Bend RTS izvodi Pučinija na koncertu sa evropskim zvezdama: Čuvena „Toska“ u džez aranžmanu

08.12.2021

15:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika će biti u prilici da vidi i Petera Rajter-Šauba u ulozi dirigenta

Big Bend RTS izvodi Pučinija na koncertu sa evropskim zvezdama: Čuvena „Toska“ u džez aranžmanu
Copyright Big Bend RTS Promo/Jazz in the garden

Veliki džez spektakl, opera „Toska“ u džez aranžmanu Petera Rajter-Šauba, održaće se 16. decembra u Kombank dvorani, sa početkom u 20 časova u izvođenju Big Benda RTS-a, uz ugledne goste iz inostranstva.

U pitanju je izvođenje čuvene opere „Toska“, koju je komponovao italijanski kompozitor Đakomo Pučini, ali ovoga puta u džez aranžmanu Šauba. Kao solisti nastupiće čuveni džez muzičari Martin Auer (truba), Frančesko Santuči, (tenor saksofon) i Edrijen Mirs (trombon(, a zvuk njihovih instrumenata predstavljaće glavne operske uloge - Tosku, Kavaradosija i Skarpiju.

Publika će biti u prilici da vidi i Petera Rajter-Šauba u ulozi dirigenta.

Tanjug/Tanja Valić
 

Šaub je jedan od najznačajnijih nemačkih džez muzičara današnjice. Pored toga što ga publika prepoznaje kao vrsnog saksofonistu, koji je nastupao sa mnogim istaknutim muzičarima, poznat je i kao kompozitor i aranžer muzike za Big Bend.

Big Bend RTS je jedini profesionalni džez ansambl u Srbiji. Od osnivanja, 1954. godine, sarađuje sa najistaknutijim domaćim i inostranim umetnicima. Dugi niz godina, orkestar su predvodili eminentni dirigenti, kompozitori i aranžeri: Mladen Bobi Guteša, Vojislav Bubiša Simić, Zvonimir Skerl, Duško Gojković i Stjepko Gut. Tokom rada orkestar je dobio izuzetne nagrade i priznanja. Big Bend je ostvario brojne studijske albume, kao i trajne snimke za Zvučni arhiv Radio Beograda. Iznedrio je plejadu vrhunskih solista koji su poznati i priznati u svetu - Mile Pavlović, Bora Roković, Duško Gojković, Lala Kovačev, Stjepko Gut.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike