Vreme je za povratak u Hogvorts: Prvi tizer obećava novogodišnju čaroliju (VIDEO)

07.12.2021

13:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Popularni serijal filmova o Hariju Poteru počeo je s bioskopskom distribucijom 16. novembra 2001. godine

Vreme je za povratak u Hogvorts: Prvi tizer obećava novogodišnju čaroliju (VIDEO)
Hari Poter - Copyright Profimedia

Film „Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts“ koji predstavlja dugoočekivano okupljanje glumačke ekipe filmova o najpoznatijem dečaku čarobnjaku na svetu, biće prikazan prvog dana 2022. godine, a sada je objavljen i prvi tizer za, kako mnogi tvrde, veliki magični spektakl.

Hari Poter/Profimedia
 

Retrospektiva kojom se obeležava 20. godišnjica od premijere prvog filma "Hari Poter i kamen mudrosti" obuhvata intervjue sa gotovo svim zvezdama popularne filmske franšize - Danijelom Redklifom, Rupertom Grintom, Emom Votson, kao i Helenom Bonam Karter, Rejfom Fajnsom, Gerijem Oldmanom i mnogim drugim.

Profimedia
 

- Bilo je neverovatno putovanje od debija i premijere filma „Hari Poter i kamen mudrosti“, a onda i svedočiti kako je sve evoluiralo u ovaj neverovatni univerzum. U najmanju ruku, bilo je magično. I ova retrospektiva je omaž svima čije je živote dotakao ovaj kulturološki fenomen, od talentovane glumačke postave i ekipe koji su svoje srce i dušu uložili u ovu franšizu, do pasioniranih fanova koji nastavljaju da održvaju duh čarobnjačkog sveta 20 godina kasnnije - istakao je Tom Ašeim, predstavnik kompanije "Warner Bros", koja je od Džoane Ketlin Rouling otkupila prava za adaptaciju knjige 1999. godine.

Popularni serijal filmova o Hariju Poteru počeo je s bioskopskom distribucijom 16. novembra 2001. godine.

Film „Hari Poter i kamen mudrosti“ je zaradio preko 974 miliona dolara tokom svog prvobitnog prikazivanja, a njegova zarada je nadmašila milijardu dolara tokom ponovnih prikazivanja, što ga čini najuspešnijim filmom u 2001. godini, dok je u vreme izlaska bio drugi najuspešniji film ikada snimljen, odmah iza filma „Titanik“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike