Počinje snimanje druge sezone serije "Gospodar prstenova": Misteriozni zapleti i neočekivani preokreti

28.11.2021

15:01

0

Prva epizoda prve sezone trebalo bi da se premijerno prikaže na Amazon Prime platformi 2. septembra 2022. godine

Počinje snimanje druge sezone serije "Gospodar prstenova": Misteriozni zapleti i neočekivani preokreti
Copyright Gospodar prstenova / Profimedia

Snimanje druge sezone Amazonove serije "Gospodar prstenova" počinje u Britaniji na proleće sledeće godine. Nova lokacija je Mejdenhed, gradić u kom su snimani filmovi "Mama Mia", "Rocketman", kao i serije "Telohranitelj" i "Drakula".

Potvrđeno je i da će se neke scene snimati u avio centru Bovingdon, gde su snimani "Liga pravednika" i "Paklene ulice 6", piše Variety. Prva epizoda prve sezone trebalo bi da se premijerno prikaže na Amazon Prime platformi 2. septembra 2022. godine, a za razliku od Netfliksovog koncepta objavljivanja celog serijala odjednom, nove epizode "Gospodara prstenova" biće emitovane jednom nedeljno.

Gospodar prstenova / Profimedia
 

Prema nekim glasinama, snimanje prve sezone koštalo je oko 450 miliona dolara, što je pozamašan iznos u poređenju sa 280 miliona dolara koliko je koštalo snimanje sva tri filma Pitera Džeksona, a završeno je u avgustu.

Amazon brižljivo krije zaplet serije, pa čak i zvanični naziv. Jedino je poznato da se bavi takozvanim Drugim dobom, hiljadama godina pre događaja iz "Gospodara prstenova" i "Hobita".

Amazon Originals kupio je prava na televizijsku adaptaciju "Gospodara prstenova" 2017. godine za impresivnih 250 miliona dolara. Studio očigledno računa da će se investicija isplatiti, budući da su filmovi Pitera Džeksona zaradili blizu 2,9 milijadi dolara i dobili 15 Oskara, postavši jedna od najprofitabilnijih franšiza svih vremena.

Gospodar prstenova / Profimedia
 

U septembru 2019. najavljeno je da će Amazon seriju snimati na Novom Zelandu, gde ljubitelji Džeksonove verzije legendarne priče kao turisti donose 27 miliona dolara godišnje. Međutim, produkcija je odlučila da se preseli u Britaniju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: euronews.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike