Čudna odluka u vezi 94. dodele Oskara

28.05.2021

17:23

0

Autor: Dejan Ćirić

Izvor: Tanjug

Svi filmovi, koji su prvobitno bili namenjeni za bioskopska platna, a u međuvremenu prebačeni na striming platforme, mogu ući u zvaničnu selekciju za nagrad

Čudna odluka u vezi 94. dodele Oskara
Profimedia

Nagrada Američke filmske akademije, popularna dodela Oskara, održaće se 27. marta 2022. godine, mesec dana kasnije nego što je prvobitno planirano, objavili su danas organizatori te prestižne manifestacije.

Akademija filmskih umetnosti i nauka nije navela razlog promene datuma ceremonije, koja se svake godine tradicionalno održava u Holivudu, prenosi Rojters.

Profimedia

Kako organizatori dodaju, zbog pandemije korona virusa svi filmovi, koji su prvobitno bili namenjeni za bioskopska platna, a u međuvremenu prebačeni na striming platforme, mogu ući u zvaničnu selekciju za nagradu Akademije.

Profimedia

U proteklih 15 meseci kada su bioskopi širom sveta bili zatvoreni, na desetine filmova je prikazano na striming servisima kao što su Dizni plus, HBO Maks, Netflix i Amazon.

Pročitajte još

Ovogodišnja dodela Oskara takođe je bila odložena za kraj aprila, a prvi put se održavala u centru Los Anđelesa, u glavnoj železničkoj stanici Union Station.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti