Denzel Vošington u novom crno-belom filmu: Sa Šekspirom sam počeo i sa njim želim da završim (VIDEO)

28.09.2021

14:52

0

Vošington igra Magbeta, generala koji traži od svoje žene (Frensis Mekdormand) da mu pomogne u preuzimanju vlasti u Škotskoj. Ali s krvlju na rukama, njega obuzima strah i krivica i on postepeno gubi razum...

Denzel Vošington u novom crno-belom filmu:  Sa Šekspirom sam počeo i sa njim želim da završim (VIDEO)
Copyright Profimedia

Denzel Vošington i Frensis Mekdormand igraju u novoj adaptaciji drame Vilijama Šekspira "Magbetova tragedija" koju je pisao i režirao jedan od braće Koen - Džoel. 

Drama je prošlog petka otvorila Filmski festival u Njujorku koji će trajati deset dana i omaž je zlatnoj eri filma. Snimana je u crno-beloj tehnici i oslanja se gotovo isključivo na izvanrednu glumu glavnih glumaca.

Vošington igra Magbeta, generala koji traži od svoje žene (Mekdormand) da mu pomogne u preuzimanju vlasti u Škotskoj. Ali s krvlju na rukama, njega obuzima strah i krivica i on postepeno gubi razum, piše Euronews.rs

Profimedia
Frensis Mekdormand i Denzel Vošington

Vošington ima 66 godina, a Mekdormand 64 što ih čini starijim od većine kolega koji su ranije igrali ove Šekspirove likove, ali sudeći po dosadašnjim ocenama kritike, oni u njih unose raskošan dijapazon emocija. 

Glumica kaže da ako se izuzme školska predstava zbog koje je i zavolela glumu, kao i nekoliko audicija za pozorišne postavke "Magbeta", prvi put je zaigrala u toj drami pre šest godina.

- Drago mi je što to nisam uradila ranije. Uloga ledi Magbet je mala, sporedna uloga i nisam želela da budem u lošoj produkciji. Htela sam da sačekam da radim sa Denom Salivanom i Konlet Hil koji su igrali 'Magbeta'u Berkliju, pozorištu koje stvarno poštujem, a onda i sa Džoelom i Denzelom. Drago mi je što to nisam uradila kao mlađa i što sam čekala, jer nas je to dovelo ovoj interpretaciji, koja je prema mom mišljenju zaista fascinantna. Oni su stariji par koji je na kraju svojih ambicija, pre nego na njihovom početku - rekla je Mekdormand za Dedlajn, a prenosi Euronews.rs

Profimedia
Frensis Mekdormand

Vošington je na predstavljanju filma na Festivalu u Njujorku izjavio da je za njega Šekspir "ultimativni izazov i ultimativna nagrada. Mesto gde je počeo i gde želi da završi".

On je u pozorištu igrao u mnogim Šekspirovim dramama, a pojavio se i u ekranizaciji njegove komedije "Mnogo buke ni oko čega" iz 1993. 

Mekdormand smatra da je on bio savršen izbor za Magbeta.

- Nema mnogo glumaca, savremenika mojih godina, koji mogu da iznesu taj lik, niti onih koji su tako konzistentno u pozorištu, kao što je Denzel. Iako on i ja većinu vremena provodimo radeći na filmu, posvećeni smo i pozorištu tokom cele karijere - rekla je glumica.

Film bi trebalo da se nađe u bioskopima 25. decembra, a od 14. januara biće i na striming platformi Epl Plus.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike